Vzpostavljena državna tehnična pisarna, rok za oddajo predhodne ocene škode podaljšan do 6. 9. 2023

Ljubljana, 6. 9. 2023 – Delovna skupina za koordinacijo obnove po poplavah se je na včerajšnjem delovnem sestanku med drugim seznanila, da je bila vzpostavljena Državna tehnična pisarna s sedežem v Ljubljani. Rok za oddajo predhodne ocene škode po avgustovskih ujmah pa je podaljšan do srede, 6. 9. 2023, do konca dneva.


“Prva naloga Državne tehnične pisarne bo vpogled v stanje na terenu, na podlagi katerega bo lahko pripravila operativni načrt za nadaljnje aktivnosti in lokacije izpostav,” so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Delovna skupina za koordinacijo obnove po poplavah, ki jo vodi Boštjan Šefic, se je seznanila tudi z razpisom za pomoč pri sanaciji vodotokov, ki ga je izdala direkcija za vode. Ta je ob tem izpostavila, da se število delovišč povečuje, na dan 5. 9. 2023 jih je bilo že 173.

Rok za oddajo predhodne ocene škode je podaljšan do srede, 6. 9. 2023, in sicer do konca dneva, so še sporočili iz kabineta predsednika vlade. Predhodna ocena škode je potrebna zato, da bodo lahko občine v skladu z zakonom o odpravi naravnih nesreč dobile predplačilo v višini 40 odstotkov. Rok je bil sprva postavljen za 1. september, a so imeli v več občinah težave, saj je škoda res obsežna.

* * *