SREČANJE ŽUPANOV Z MINISTROM HANOM

Ljubljana, 8. 5. 2023 – V petek, 5. 5. 2023, je v Velenju potekalo srečanje županov in gospodarskega ministra Matjaža Hana. Minister je po srečanju ocenil, da bo denarja za športno infrastrukturo dovolj. Razpisi bodo ciljn,i z namenom omogočiti vsem otrokom ukvarjanje s športom, tudi tistim, ki prihajajo iz socialno šibkih družin.


Kot je dejal Han, bo tako v naslednjih petih letih na voljo 150 milijonov evrov, od tega bodo letos za športno infrastrukturo namenili 11 milijonov evrov. Poudaril je tudi, da si ministrstvo želi podpreti 100 projektov, se pa s svojo ekipo zaveda, da bodo potrebe občin večje od trenutno razpoložljivih sredstev.

Letošnjih 11 milijonov evrov po mnenju Hana ni malo – to je več kot podvojitev letnih sredstev, ki jih je država v ta namen dala v zadnjih dveh letih. Lani je država namreč v športno infrastrukturo vložila pet milijonov evrov, leto prej pa celo milijon evrov manj.

Po ministrovih besedah bodo pri delitvi denarja sodelovali s panožnimi športnimi zvezami, z olimpijskim komitejem in lokalnimi skupnostmi. “Glede na to, da je gospodarsko ministrstvo letos prevzelo tudi področje športa, in da je kar nekaj denarja namenjenega za športno infrastrukturo, smo želeli županom predstaviti svoja razmišljanja o vlaganjih v to infrastrukturo. Od županov pa smo želeli slišati, kaj so potrebe Slovenije na področju športa,” je še dejal Han.

* * *