Seminar: Protokol, poslovna odličnost in kultura oblačenja z roko v roki za uspešno izpeljane poslovne dogodke

Ljubljana, 19. 3. 2024 – Združenje občin Slovenije je danes, 19. 3. 2024 organiziralo spletno izobraževanje na temo protokola, odličnosti in kulture oblačenja za uspešno izpeljane poslovne dogodke.

V prvem delu seminarja, je svoje znanje s slušatelji delila gospa Bojana Košnik Čuk, strokovnjakinja s področja protokola z bogatimi večletnimi izkušnjami s področja vodenja protokolarnih služb in avtorica mnogih strokovnih prispevkov v različnih vestnikih in revijah ter knjige z naslovom »24 ur poslovnega bontona«.

Predavateljica nam je predstavila protokol in poslovni bonton ter pravila sodobnega evropskega bontona (novosti v poslovnem svetu, odnos moški, ženska, zasebno življenje…). Med drugim nam je predstavila tudi: kako sprejeti poslovne partnerje, goste, stranke, kako izreči dobrodošlico, kako postopamo, ko smo sami v vlogi gostovprotokolarni obiski. Predstavila je desno pravilo in pravilo bližine, vstopanja v prostore, dvigala, hoja po stopnicah, kje nam bonton postavlja meje v komuniciranju s strankami, poslovnimi partnerji, kaj storiti če ga polomimo, kaj nam prinašajo posebnosti poklica v smislu prave komunikacije, predstavljanje, naslavljanje (rokovanje, kdo komu prvi ponudi roko, kakšen je pravilen stisk roke; tikanje ali vikanje, pozdravljanje, imena in nazivi, kdaj gospe in kdaj gospodične).

V drugem delu seminarja, ki je bil namenjen kulturi oblačenja pa je svoje znanje in izkušnje s slušatelji delila gospa Lea Pisani, strokovnjakinja za celovito podobo osebnosti. Oblikovala je ravni oblačenja, merila za izbiro primernih oblačil za vse življenjske priložnosti. Svetuje in izobražuje v različnih izobraževalnih sistemih in podjetjih ter oblikuje uniforme in službena oblačila. Je avtorica prvega slovenskega priročnika o obleki »Obleka – kaj, kdaj, kako«, knjige »Ravni oblačenja« in »Moška oblačila in dodatki«. 

Predavateljica nam je predstavila kulturo oblačenja – celovito poslovno podobo ravni oblačenja (abeceda kulture oblačenja – dress code za vse poslovne priložnosti), kako oblikovati sproščeno in hkrati poslovno podobovzdrževanje oblačil in dodatkov.  

Predavateljici sta tekom celotnega seminarja sproti odgovarjali tudi na različna zanimiva vprašanja udeležencev.