Seminar: Pogodba o opremljanju

Ljubljana, 25. 4. 2024 – Združenje občin Slovenije je danes, 25. 4. 2024 organiziralo zanimivo predavanje na temo “Pogodba o opremljanju”, ki ga je izvedel priznani odvetnik Janez Tekavc. Janez Tekavc, s svojim bogatim strokovnim znanjem in izkušnjami na področju pogodbenega prava, je skozi praktične primere in razlage osvetlil ključne vidike pogodb o opremljanju ter odgovarjal na vprašanja udeležencev.


Predavanje je zajemalo ključne vidike pogodb o opremljanju, vključno z zakonskimi določbami, pravnimi vidiki, pogostimi pastmi in koristnimi nasveti za uspešno sklenitev in izvajanje takšnih pogodb.

Med drugim je bila udeležencem predstavljena tudi vsebina pogodbe o opremljanju, odmera komunalnega prispevka, prevzem infrastrukture – kdaj jo občina prevzame in kaj to pomeni za komunalni prispevek, predstavljena pa so bila tudi pravna sredstva, ki so na uporabo v zvezi s komunalnim prispevkom oziroma pogodbo o opremljanju.

Samo predavanje je bilo podkrepljeno tudi s konkretnimi primeri v praksi in nekaterimi primeri, ki se pogosto pojavijo pri delu občin in rešitvami oziroma odločitvami iz sodne prakse.

***