Seminar: Kako zmanjšati perfekcionizem in zvišati produktivnost

Ljubljana, 8. 5. 2024 – Združenje občin Slovenije je včeraj, 7. 5. 2024 organiziralo seminar katerega glavno vprašanje je bilo kako zmanjšati perfekcionizem in zvišati produktivnost.

Danes uspe samo tisti, ki se zna hitro prilagajati, ki zna delovati v nepredvidenih situacijah. Zato si vsak zaposleni želi, da bi bil sam, ali njegovi sodelavci pri delu hitri, inovativni, polni novih idej. Da bi znali zadovoljiti stranke, ki od nas zahtevajo vse več. Tisti, ki delamo z ljudmi ali za ljudi namreč vse bolj opažamo, da so stranke vse bolj zahtevne, kar od nas terja hitro in učinkovito opravljanje delovnih zadolžitev.

Na seminarju sta bili med drugim obravnavani tudi vprašanji:

  • zakaj težimo k odličnosti ter
  • kako se perfekcionizem izraža na delu.

Dodana vrednost delavnice je bil izveden Test perfekcionizma, in sicer šlo je za samoocenjevanje, katerega rezultate je videl vsak samo zase.

Predavateljica je bila Nives Fortunat Šircelj, univ. dipl. psih., ki se je v času študija psihologije usmerila v področje marketinga in odnosov z javnostmi. Prav smer študija jo je »zapeljala« v kadrovske vode. Kot odgovorna za kadrovsko, pravno in splošno področje, pa je delovala v različnih panogah.