Prenovljen portal javnih naročil za večjo učinkovitost naročanja

Ljubljana, 1. 2. 2024 – Ministrstvo za javno upravo, Direktorat za javno naročanje, je skupaj z Uradnim listom d. o. o. in izvajalcem Moj denar d. o. o. v ponedeljek 22. 1. 2024 vzpostavil nov portal javnih naročil. Portal je nastal kot posledica nove evropske izvedbene uredbe Komisije (EU) 2019/1780, ki je od držav članic zahtevala vzpostavitev novih obrazcev za objavo javnih naročil.

V organizaciji Direktorata za javno naročanje je 25. januarja potekala brezplačna spletna predstavitev zasnove in načina delovanja prenovljenega portala javnih naročil s praktičnim prikazom registracije, iskanja, priprave in objave obrazcev ter drugih funkcionalnosti, ki jih portal omogoča. 

Portal bo prispeval k večji preglednosti, primerljivosti podatkov in transparentnosti javnega naročanja, v prihodnje pa ga bo v čim večji meri integriran s sistemom za elektronsko oddajo naročil (eJN).

Prenovljen portal je del digitalne preobrazbe sistema javnega naročanja, s katero želi na ministrstvo tudi v prihodnje zagotoviti večjo učinkovitost in transparentnost sistema.

***