Poziv Ministrstva za okolje, podnebje in energijo za pomoč pri pripravi Strategije prilagajanja podnebnim spremembam

Ljubljana, 11. 6. 2024 – V petek, 7. 6. 2024 je na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo potekal sestanek, katerega tema je bila priprava strategije prilagajanja podnebnim spremembam. Ministrstvo pristopa k pripravi strategije, katera bo med drugim naslovila področja kmetijstva, gozdarstva, voda, javnega zdravstva, socialnega varstva, infrastrukture in gradnje, itd.

Z namenom priprave dokumenta, ki bi v praksi zaživel in ne bil le črka na papirju, pa se ministrstvo obrača tudi na občine in naprošajo za posredovanje tistih vsebin, katere bi pa vašem mnenju ter oceni ministrstvo moralo nasloviti v strategiji. Tej bo seveda sledil tudi akcijski načrt njene izvedbe, kateri naj bi bil pripravljen v obliki regionalnih programov.

Prilagamo pa tudi deklaracijo, ki je bila sprejeta na letošnjem podnebnem vrhu v Valoniji v Belgiji, v okviru belgijskega predsedovanja Svetu EU. Ta zajema priporočila katerim področjem je treba oz. bi bilo treba v okviru prilagajanja podnebnim spremembam nameniti več pozornosti.

Naprošamo vas, da nam vaše predloge posredujete do 28. 6. 2024 na elektronski naslov info@zdruzenjeobcin.si