Pogovor s predstavniki MKGP o dilemah in težavah občin s področja državnih pomoči v kmetijstvu

Ljubljana, 10. 4. 2024 – Združenje občin Slovenije je danes v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) organiziralo spletni pogovor, na katerem so udeleženci iz prve roke prejeli odgovore na vprašanja in dileme na temo državnih pomoči v kmetijstvu.

Na ministrstvu namreč dnevno prejemajo vprašanja občin v zvezi z omenjeno tematiko, zato smo pristopili k organizaciji spletnega pogovora, kjer so udeleženci takoj dobili odgovore na zastavljena vprašanja.

Predavatelj Mario Plešej, zaposlen na MKGP je uvodoma predstavil 4 Uredbe, ki so na voljo občinam. Med drugim je bil med pogovorom pojasnjen potek priprave vloge ter najpogostejše napake s katerimi se MKGP srečuje pri pregledu vlog.

Pregledovanje vlog še vedno traja dolgo zaradi kadrovske omejenosti MKGPja, je pa predavatelj poudaril, da manj kot je napak pri vlogi, hitreje bo vloga rešena. Več o priglasitvi načrtov državnih pomoči in pomoči de minimis na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je na voljo TU ter na Ministrstvu za finance TU. 

***