Gorenjski župani o črpanju evropskih sredstev tudi z ministrom Jevškom

Ljubljana, 16. 2. 2024  – Gorenjski župani so se včeraj  zbrali na seji sveta gorenjske regije v Kranju, na kateri so razpravljali o črpanju evropskih sredstev, dogovoru za razvoj regij in predvidenih spremembah zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja. Seje se je udeležil tudi minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek.


Minister je predstavil aktivnosti v okviru priprav sprememb zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja, ki bo med drugim naslavljal tudi obmejna problemska območja in bo pripravljen predvidoma še pred poletjem.

Minister je županom gorenjske regije predstavil tudi aktualne informacije glede izvajanja dogovorov za razvoj regij. Za projekti PONI – Podjetno nad izzive so dogovori že podpisani. Za ostalih šest področij, to je za podjetniške inkubatorje, odpadne vode, pitno vodo, zeleno infrastrukturo, regijski centre mobilnosti in kolesarko infrastrukturo, pa ministrstvo pripravlja skupno povabilo regijam, ki bo predvidoma objavljeno marca. V tem okviru je minister prisotne pozval, naj pripravijo projekte, ki so v določenih časovnih rokih tudi realno izvedljivi.

***