DS RS podprli novelo Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti

Ljubljana, 21. 3. 2024Državni svetniki so na 15. redni seji, ki je potekala 20. 3. 2024 med drugim obravnavali novelo Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (ZSDV-B), mnenje k Strategiji prilaganja Slovenskega čebelarstva na podnebne spremembe za obdobje 2023–2030 ter na pobude državnih svetnikov, katere so naslovili na pristojne službe.

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti

Državni svetniki so podprli novelo Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (ZSDV-B)in ob tem izrazili upanje, da bo tokratna novela omogočila hitro in učinkovito razdeljevanje računalniške opreme ranljivim skupinam prebivalstva in da ne bomo ponovno priča težavam, kot je bilo to v primeru izvajanja ZSDV-A.

Predlog Mnenja k Strategiji prilaganja Slovenskega čebelarstva na podnebne spremembe za obdobje 2023–2030

Državni svetniki so obravnavali predlog Mnenja k Strategiji prilaganja Slovenskega čebelarstva na podnebne spremembe za obdobje 2023–2030, v kateri je opredeljena vizija, da se do leta 2030 zagotovi kakovostne prehranske pašne vire in razvije odporno slovensko čebelarstvo. Dolgoročni cilj pa je do leta 2040 doseči krožno upravljanje z naravnimi viri in ustvariti primerne prehranske razmere za čebele in druge opraševalce.

Celotno sporočilo je na voljo v priponki.