Delavnica:  Preproste rešitve za dolgotrajno preprečevanje izgorelosti

Ljubljana, 6. 2. 2024 – Danes smo na Združenju občin Slovenije izvedli delavnico na temo  Preprečevanja izgorelosti. Predavanje in delavnico je izvedla dr. Marijeta Kobetič.

Delavnica  se je osredotočala na pomembnost dolgoročnih rešitev za preprečevanje izgorelosti. Dr. Kobetič raziskuje preproste, vendar učinkovite strategije za ohranjanje dobrega počutja in produktivnosti v daljšem časovnem obdobju. Udeleženci so prejeli praktične nasvete in tehnike, ki posameznikom omogočajo vzdrževanje ravnotežja med delom in življenjem ter preprečevanje izgorelosti na dolgi rok. S poudarkom na preventivnih ukrepih in samozavedanju je dr. Kobetič delila svoje strokovno znanje in izkušnje, ki lahko koristijo vsem, ki se soočajo s stresnimi situacijami v delovnem okolju.

Udeleženci so dobili jasno sliko kaj je izgorelost, zakaj do nje pride, pripravili so lastni  plan okrevanja s pomočjo vaj in samorefleksije, da lahko  vnaprej prepoznajo morebitne zametke izgorelosti in najdejo način kako jo preprečiti. Ugotovitev delavnice je bila, da je predvsem škoda, da se delavnice niso udeležili vodstveni delavci, saj je to vedenje izrednega pomena, da v kolektivih ne prihaja do znakov, začetkov ali že do samih izgorelosti.