Vabilo na Evropsko konferenco o krepitvi integritete javnega sektorja in obvladovanju nedovoljenega vplivanja v demokratičnih družbah

Datum dogodka: 

Pričetek:

Konec:

Lokacija: 
v Beli dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani

Kontakt: pr.korupcija@kpk-rs.si

Spoštovani,

vljudno vabljeni na Evropsko konferenco o krepitvi integritete javnega sektorja in obvladovanju nedovoljenega vplivanja v demokratičnih družbah, ki bo

v sredo, 4. oktobra 2023, ob 9.30 uri

v Beli dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani in sočasno po spletni aplikaciji Vimeo.

Konferenco organizira Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) v sodelovanju z Evropsko mrežo za etiko javnega sektorja (ENPE).

Počaščeni smo, da bomo na njej gostili ugledne domače in mednarodne govorce, ki si prizadevajo za učinkovitejše preprečevanje korupcije, spodbujanje transparentnosti, integritete javnega sektorja in odgovornosti ter za obvladovanje nedovoljenega vplivanja v demokratičnih družbah.

Zbrane bosta uvodoma nagovorili predsednica državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič (videonagovor) in ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan.

Sledila bodo osrednja predavanja predstavnikov mednarodnih organizacij o izzivih in dobrih praksah pri krepitvi integritete in obvladovanju nedovoljenega vplivanja. Govorci oziroma govorke bodo:

–        predsednica Transparency International dr. Delia Matilde Ferreira Rubio,

–        predsednik GRECO dr. Marin Mrčela in

–        vodja oddelka za integriteto javnega sektorja pri OECD dr. Julio Bacio Terracino.

Omenjenim mednarodnim govorcem se bo nato na okrogli mizi o krepitvi integritete javnega sektorja in odgovornosti pridružil tudi gostitelj konference predsednik Komisije dr. Robert Šumi. Okroglo mizo bo vodila vodja Službe za preventivo na Komisiji in članica GRECO Biroja mag. Vita Habjan Barborič.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku in bo trajala do 13. ure. Dnevni red:

8.45 – 9.20         registracija

9.30 – 11.00         uvodni in osrednji nagovori

11.00 – 11.30         odmor

11.30 – 12.30         okrogla miza

12.30 – 12.50         vprašanja in odgovori

12.50 – 13.00         zaključne besede

Prilagamo tudi podrobnejši dnevni red v angleščini.

Konferenca je brezplačna. Število mest v dvorani je omejeno, zato prosimo za predhodno prijavo do petka, 22. septembra 2023, na tej spletni povezavi: https://www.kpk-rs.si/delo-komisije/projekti-dogodki/posveti-in-konference/evropska-konferenca-ENPE-2023/. Na isti podstrani bomo konferenco sočasno v živo predvajali tudi po spletni aplikaciji Vimeo, za lažjo organizacijo pa vas prosimo, da v prijavnem obrazcu ustrezno označite, če bi si konferenco želeli ogledati po spletu.

Dodatne informacije: pr.korupcija@kpk-rs.si oziroma Iva Gruden (040 252 405) in Jana Kulevska Črepinko (041 980 456).

Vabljeni!

Komisija za preprečevanje korupcije