Seminar: Zdrav življenjski slog in ergonomija – ključni elementi učinkovite priprave načrta promocije zdravja pri delu

Datum dogodka: 

Pričetek:

Konec:

Lokacija: 
spletna izvedba

Kontakt: info@zdruzenjeobcin.si

Zagotavljanje varnega delovnega okolja ter zadovoljni zaposleni so pogoj za zdravo in uspešno organizacijo. Na tokratnem seminarju bodo predstavljeni osnovni elementi priprave učinkovitega programa zdravja zaposlenih. Seminar je splošne narave in namenjen vsem zaposlenim in odgovornim za izvajanje programa promocije zdravja v vaši organizaciji.

Seminar bo razdeljen na dva dela. V prvem delu seminarja bodo slušateljem dane smernice zdravega življenjskega sloga in ukrepe, kaj lahko sami naredimo za svoje zdravje. Naše telo je ustvarjeno za gibanje, zato je redna telesna aktivnost eden izmed pomembnih temeljev zdravega življenjskega sloga. Predstavljena bodo osnovna načela ergonomije in kako jih lahko na enostaven način vpeljemo v prakso na samem delovnem mestu. Zaradi “sedentarnega načina dela” je izjemno pomembno, da so smo seznanjeni z osnovnimi načeli ergonomijein pomenom urejenega delovnega mesta.

V drugem delu seminarja pa bodo predstavljeni osnovni elementi priprave načrta Promocije zdravja in kako lahko ustvarimo zdravo delovno okolje za zaposlene.

Cilj seminarja: Udeleženci boste preko praktičnih principov prepoznajo dejavnike tveganja za nastanek bolečin in poškodb ter enostavne ukrepe za razbremenitev. Predvsem, da prepoznajo dejavnike tveganja in kaj lahko sami naredijo za svoje zdravje. Spoznali boste osnovne elemente načrta promocije zdravja z merljivimi rezultati.

PROGRAM

  • Zdrav življenjski slog in kaj lahko sami naredimo za svoje zdravje;
  • Predstavitev načel ergonomije in urejeno delovno mesto;
  • Ukrepi za razbremenitev pri dolgotrajnem sedenju;
  • Priprava načrta promocije zdravja in “Ustvarjanje zdravega delovnega okolja”:
  • Osnovni elementi dobrega načrta,
  • Časovnica,
  • Evalvacija,
  • Primeri iz prakse.

Predavateljica: Polona Štajnar, dipl.org.dela in certificirana svetovalka promocije zdravja pri delu. Ima dolgoletne izkušnje pri vodenju izobraževalnega centra na področju sistemskih računalniških izobraževanj ter v marketingu. Po opravljenem izobraževanju s področja promocije zdravja deluje kot svetovalka organizacijam pri pripravi načrtov in aktivnosti s področja zdravja pri delu. Poslovno sodeluje s Športno unijo Slovenije kot vodja programa Zdravju prijazna organizacija in je vključena v evropski projekt Active Businesses.

V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja. Vaša morebitna vprašanja za predavateljico nam lahko pošljete do petka 20. 9. 2024, na elektronski naslov info@zdruzenjeobcin.si.

Prijave pošljite na Združenje občin Slovenije na e-naslov info@zdruzenjeobcin.si.

SPLETNA PRIJAVA TUKAJ

Vljudno vabljeni