Seminar: V izogib prekrškom na področju javnega naročanja

Datum dogodka: 

Pričetek:

Konec:

Lokacija: 
Spletno izobraževanje

Kontakt: info@zdruzenjeobcin.si

Javno-naročniško področje je izjemno zahtevno in nenehno se spreminjajoče. Vsem spremembam je težko slediti, pri izvedbi javnih naročil pa morajo biti le-te strogo upoštevane. V kolikor temu ni tako vas lahko doleti izjemno visoka denarna kazen. Ta pri prekrških na področju javnega naročanja za pravno osebo naročnika, ponudnika ali podizvajalca lahko znaša tudi do vrtoglavih 100.000 eurov. Poleg tega pa lahko ponudnike doleti tudi izločitev iz postopkov javnega naročanja. Visoke kazni pa so tudi za odgovorne osebe.

Cilj seminarja: Pridobili boste vse pomembne informacije in odgovore na pereča vprašanja s tega področja, pojasnila glede odgovornost za prekrške ter na kakšen način se kot naročnik ali ponudnik v kar največji meri lahko razbremenite svoje odgovornosti

Ciljna skupina: direktorji občinskih uprav in zaposleni, katerih delovne naloge segajo na področju investicij in javnega naročanja.

Program:
Na kratko o zakonski ureditvi področja;
Prekrški naročnikov in ponudnikov skozi sodno prakso;
Prekrški na področju investicij.

Predavateljica: Vesna Cukrov je ustanoviteljica odvetniške družbe, nekdanja predsednica Državne revizijske komisije, sodna izvedenka za pravo in javna naročila z licenco Ministrstva za pravosodje in nekdanja podpredsednica nadzornega sveta Holdinga slovenske elektrarne. Ob tem je tudi ena vodilnih strokovnjakinj na področju prava javnih naročil, investicij, gospodarskega prava, gradbenega prava, ter obenem izkušena predavateljica. Premore obsežne delovne izkušnje od odvetnice, predsednice Državne revizijske komisije, vodilnih mest v gospodarstvu, funkcije sekretarke na Ministrstvu za pravosodje in dela na tožilstvu. Je soavtorica komentarja Zakona o javnem naročanju (ZJN-3) ter avtorica številnih prispevkov. V letu 2021 je prejela priznanje prestižne mednarodne pravne organizacije Leaders in Law »Global Awards 2021 winner« in »Public Procurement Expert of the year in Slovenia«. Ima pridobljeno potrdilo o usposobljenosti za člane uprav in nadzornih svetov gospodarskih družb.


V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja. Vaša morebitna vprašanja za predavateljico nam lahko pošljete do petka 12. 7. 2024, na elektronski naslov info@zdruzenjeobcin.si.


Prijave pošljite na Združenje občin Slovenije na e-naslov info@zdruzenjeobcin.si.


Vljudno vabljeni
Združenje občin Slovenije