Seminar: Protokol, poslovna odličnost in kultura oblačenja z roko v roki za uspešno izpeljane poslovne dogodke

Datum dogodka: 

Pričetek:

Konec:

Lokacija: 
spletno izobraževanje

Kontakt: info@zdruzenjeobcin.si

Čeprav nekateri nepremišljeno trdijo, da lahko vljudnostna pravila in knjige o lepem vedenju kot staro kramo zmečemo v smeti, praksa vsak dan na vseh področjih našega življenja dokazuje, da ljudje potrebujemo določena pravila vedenja, pravila v komunikaciji s partnerjem, otroki, s kolegi, pa na delovnem mestu in s poslovnimi partnerji, strankami.

Potrebujemo pravila komunikacije z drugimi ljudmi, čeprav nam zunanja podoba našega vedenja včasih povzroča težave. Pravila lepega vedenja so obstajala in bodo tudi v prihodnosti, seveda pa so odraz določenega časa, razmerij moči ter oblasti in socialne strukture.

Sodobna pravila so izoblikovana v tej smeri, da nam pomagajo pri povezovanju, da krepijo medsebojno razumevanje, strpnost, obzirnost do drugih in drugačnosti, vzpodbujajo nas k pripravljenosti, da pomagamo drug drugemu, vedno manj nas utesnjujejo, upoštevajo tudi generacijske razlike, so sprejemljiva, hkrati pa niso dogmatična.

To pa je že kar cel niz elementov, ki nam omogočajo prijetno počutje v vsakodnevnih situacijah od jutra do večera. Prav je, da jih dobro poznamo, saj nam omogočajo, da se bomo bolj samozavestno in odločno znašli v različnih poslovnih situacijah. To pa lahko pripomore k še boljšemu poslovnemu uspehu in še večji odličnosti in seveda prijetnejšemu sobivanju.

Kljub znanju o pravilih  poslovnega bontona in protokola, pa mnogokrat ne ustvarimo želenega vtisa in ne dosežemo zadanega cilja, saj pri tem pozabimo na kulturo oblačenja. Ta ustvari celovito poslovno podobo in da vsem aktivnostim piko na i.    

Ciljna skupina so vsi zaposleni na občinskih upravah, ki so v okviru delovnih nalog vpeti v oblikovanje zunanje podobe organa in organizacije različnih dogodkov ter sprejemov. Prav tako pa vsi tisti, ki se vsakodnevno srečujejo s strankami in poslovnimi partnerji ter seveda tisti, ki jih to področje zanima in bi si želeli nadgradnje že osvojenega znanja.

Predavateljici: V prvem delu seminarja, ki bo namenjen področju protokola in poslovnega bontona, bo svoje znanje s slušatelji delila gospa Bojana Košnik Čuk, strokovnjakinja s področja protokola z bogatimi večletnimi izkušnjami s področja vodenja protokolarnih služb in avtorica mnogih strokovnih prispevkov v različnih vestnikih in revijah ter knjige z naslovom »24 ur poslovnega bontona ».

V drugem delu seminarja, ki bo namenjen kulturi oblačenja pa bo svoje znanje in izkušnje s slušatelji delila gospa Lea Pisani, strokovnjakinja za celovito podobo osebnosti. Oblikovala je ravni oblačenja, merila za izbiro primernih oblačil za vse življenjske priložnosti. Svetuje in izobražuje v različnih izobraževalnih sistemih in podjetjih ter oblikuje uniforme in službena oblačila. Je avtorica prvega slovenskega priročnika o obleki »Obleka – kaj, kdaj, kako«, knjige »Ravni oblačenja« in »Moška oblačila in dodatki«.  

 
9:30 – 11.00:  Protokol in poslovni bonton pravila sodobnega evropskega bontona (novosti v poslovnem svetu, odnos moški, ženska, zasebno življenje, vrača se romantika,…),sprejem poslovnih partnerjev, gostov, strank, dobrodošlica, kako postopamo, ko smo sami v vlogi gostovprotokolarni obiski,desno pravilo in pravilo bližine,vstopanja v prostore, dvigala, hoja po stopnicah,kje nam bonton postavlja meje v komuniciranju s strankami, poslovnimi partnerji, kaj storiti če ga polomimo,kaj nam prinašajo posebnosti poklica v smislu prave komunikacije (neverbalno komuniciranje, govorica telesa, nasmejan ali zlovoljen obraz, poslovna govorica telesa naša prednost in priložnost; sestavine in potek uspešnega komuniciranja, kakovost komuniciranja; sporočila telesa v komuniciranju, sporazumevanja in branje med vrsticami, trinajst najpogostejših kretenj (govorica rok, nog, oči, znaki prevare in laži, telo pokaže kam si želimo,…),predstavljanje, naslavljanje (rokovanje, kdo komu prvi ponudi roko, kakšen je pravilen stisk roke; tikanje ali vikanje, pozdravljanje, pravica ali dolžnost; nikoli več ne bomo imeli druge priložnosti, da naredimo prvi vtis; imena in nazivi, kdaj gospe in kdaj gospodične)  
11. 00 – 11.15: Odmor  
11.15 – 12.00: Protokol in poslovni bonton olikan poslovni sestanek, (nekaj nasvetov za dobro izpeljan sestanek, razgovor, predstavitev sodelavcev, kako pravočasno zaključiti, kdo lahko vstopa v prostor, ko sestanek že poteka, pitje kave na sestankih, kdaj izročamo poslovne vizitke, upoštevanje prednostnega vrstnega reda…)tiskovne konference, izjave za medije, (kako ravnati če smo govorci na prireditvah, zdravice in zahvale, podpisi pogodb, sporazumov)uporaba stacionarnih in prenosnih telefonovvedenje pri mizi delovni zajtrki, poslovna kosila in večerje, (vse kar je potrebno vedeti, če želimo dobro izpeljati poslovno kosilo ali večerjo, pravilna uporaba pribora, kdo pri  obroku prvi začne jesti in kdo zaključi, kdaj povedati zdravico ali zahvalo, koliko časa traja poslovni obrok, kako pojesti posamezne jedipokušanje vina in vinski snobizem, zakaj s penino ne trkamo, zobotrebci so stvar preteklosti, romantična večerja v dvoje,…)sprejemi, banketi in drugi svečani dogodkikultura obdarovanja v protokolu, poslovnem svetu, in zasebno, kaj pa podkupnineelektronska pošta, internet, srečanja na daljavo, netiketa  
12.00 – 12.45:  Kultura oblačenja – celovita poslovna podoba moč podobe in komunikacija z oblačili in dodatkispremembe v poslovnem oblačenju v zadnjih letih  
12. 45 – 13.15: Odmor  
13.15 – 14.45:  Kultura oblačenja – celovita poslovna podoba ravni oblačenja (abeceda kulture oblačenja – dress code za vse vaše poslovne priložnosti)kako oblikovati sproščeno in hkrati poslovno podobovzdrževanje oblačil in dodatkov  
14.45 – 15.00: Vprašanja udeležencev

V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Vaša morebitna vprašanja za predavateljici nam lahko pošljete do petka, 15.3.2024, na elektronski naslov info@zdruzenjeobcin.si.

Prijave pošljite na Združenje občin Slovenije na e-naslov info@zdruzenjeobcin.si.

SPLETNA PRIJAVA TUKAJ

Vljudno vabljeni