DS posvet – Z NEPN do jasnih smernic za zeleno preobrazbo gospodarstva

Datum dogodka: 

Pričetek:

Konec:

Lokacija: 
dvorana DS. Šubičeva 4

Kontakt: www.ds-rs.si

Celovit nacionalni energetski podnebni načrt Republike Slovenije (NEPN), ki je v fazi obvezne posodobitve, bo začrtal pot razvoja Slovenije v obdobju zelenega prehoda ter podal usmeritve, kako uspešna, konkurenčna, zdrava in zadovoljna družba bomo postali. Ob tem bo gospodarstvu dal jasno sporočilo o ambicioznosti države pri uresničevanju izzivov, ki jih nudi evropski zeleni dogovor. Slovensko gospodarstvo pričakuje jasne smernice zelenega prehoda in konkretne scenarije ter spodbudno okolje za preobrazbo in razvoj. Pričakuje tudi konsistentnost pri uvajanju sprememb, da bo lahko uspešno načrtovalo investicijske cikle, ki bodo podprli skupne cilje trajnostnega razvoja, blaženje in prilagajanje podnebnim spremembam in s tem k doseganju ciljev podnebne nevtralnosti.

Ker ciljev zelenega prehoda brez aktivnega sodelovanja gospodarstva, ki bo dejansko izvajalo ukrepe in nove zakonodajne omejitve in spodbude, ne bomo dosegli, je nujno, da se pri posodabljanju NEPN v večji meri izkoristi znanje, izkušnje in ambicije gospodarstva pri premagovanju izzivov na poti do podnebne nevtralnosti.

Za udeležbo na dogodku je obvezna elektronska prijava na: https://www.ds-rs.si/sl/dogodki/posvet-z-nepn-do-jasnih-smernic-za-zeleno-preobrazbo-gospodarstva-promet-stavbe-0  do petka, 10. novembra 2023 do 10. ure. Število prijav je omejeno. Vsi ostali zainteresirani si bodo dogodek lahko ogledali v živo na www.ds-rs.si, posnetek pa bo dostopen tudi na spletni strani Državnega sveta.