Dnevi slovenske informatike

Datum dogodka: 

Pričetek:

Konec:

Lokacija: 
Hotel Bernardin, Portorož

Kontakt:

31. konferenca Dnevi slovenske informatike bo potekala 14. in 15. maja 2024 v hotelu Bernardin v Portorožu. Rdeča nit letošnjega dogodka je “Z umetno inteligenco gradimo svet prihodnosti”. V središču bo torej ideja uporabe in vpliva umetne inteligence ter z njo povezanimi ključnimi temami informatike in digitalizacije v Sloveniji in širše.

Poleg umetne inteligence kot najbolj izpostavljene teme, so pri objavljenem povabilu k oddaji predlogov prispevkov kot možne teme nakazane npr. podatkovna družba, podatkovni prostori, digitalna in zelena odpornost, digitalne javne storitve, napredne digitalne tehnologije, inovacije v IKT, podatkovna jezera, inteligentne aplikacije, podpora pri odločanju, digitalizacija izobraževanj in usposabljanj, izobraževanje in usposabljanje za digitalno družbo, odprti in dostopni podatki, tehnologije upravljanja znanja, IT v managementu in kibernetska varnost.

Povzetke predlaganih prispevkov je potrebno oddati do 17. 3. 2024, več navodil in informacij je objavljenih na spletni strani dogodka (https://dsi2024.dsi-konferenca.si/stran/za-avtorje), kjer je na voljo tudi predloga za pripravo povzetka.

Vabimo vas, da proučite tudi možnost prijave na razpis za priznanje eNagrada 2024, ki je prav tako objavljen na omenjeni spletni strani konference, v rubriki Natečaji: https://dsi2024.dsikonferenca.si/.

Za potrjene predavatelje iz državne uprave bo kotizacijo financiralo Ministrstvo za digitalno preobrazbo, ostali udeleženci si udeležbo financirajo sami. Prijavitelji na natečaj eNagrada imajo pri kotizaciji popust.

Tudi v primeru, da tokrat ne boste predstavljali svojih dosežkov, se konference lahko udeležite vsaj kot poslušalci, saj je to dragocena priložnost za izmenjavo idej, razprave o novih tehnologijah, spoznavanje najnovejših trendov ter povezovanje z vodilnimi strokovnjaki in odločevalci s področja informatike zasebnega in javnega sektorja, doma in v tujini.

* * *