Četrta nacionalna konferenca “Europe goes local: Skupaj za kakovostno mladinsko delo na lokalni ravni”

Datum dogodka: 

Pričetek:

Konec:

Lokacija: 
Hotel Radisson Blue Plaza, BTC, Ljubljana

Kontakt:

Dogodek je na namenjen županom, občinskim svetnikom in uslužbencem občin, ki so pristojni za področje mladine.

Poudarki konference:

  • Kaj je kakovostno mladinsko delo in kje je njegovo mesto na področju ‘mladine’ v lokalni skupnosti?
  • Strateški načrt Evropske agende o mladinskem delu v Sloveniji za obdobje 2022 – 2027/2032 je osredotočen na dva krovna cilja: Spodbujanje in razvoj kakovosti v mladinskem delu in Prepoznavanje in priznavanje mladinskega dela. Zanimalo nas bo, kje so priložnosti za občine pri njegovem uresničevanju.
  • Prikazano bo, kaj govorijo rezultati ankete, ki jo je Nacionalna agencija programov Erasmus+:Mladina in Evropska solidarnostna enota opravila med organizacijami upravičenkami iz cele Slovenije, o potrebah organizacij v lokalnem okolju in katere so priložnosti za občine in lokalne skupnosti v izbranih ukrepih naših dveh programov.
  • Predstavljeni bodo dosežki pri EGL v zadnjem letu in načrte za 2024 ter prisluhnili udeležencem,  kaj se je zgodilo v občinah na področju razvoja mladinskega dela in kakšne načrte imajo za prihodnost

Vabilo je na voljo na tej povezavi. Prijavnica je tukaj.

Udeležba na konferenci, vključno s krepčilnimi odmori in kosilom, je za udeležence brezplačna in financirana iz programov Erasmus:+ Mladina in Evropska solidarnostna enota.

Za več informacij se lahko obrnete gospo Polono Siter na Zavodu Movit, nacionalni agenciji za oba EU programa za mladino: polona.siter@movit.si.

* * *