Elektronsko arhiviranje računovodske dokumentacije

Datum dogodka: 

Pričetek:

Konec:

Lokacija: 
spletno izobraževanje

Kontakt: info@zdruzenjeobcin.si

O »klasičnem« in elektronskem arhiviranju dokumentarnega gradiva je bilo izvedenih že veliko izobraževanj, tokrat pa vas Združenje občin Slovenije vabi na seminar, kjer bo pozornost namenjena elektronskem arhiviranju računovodske dokumentacije.

Program:
Splošno o E-arhiviranju računovodsko davčne dokumentacije in evidenc Kaj določajo davčni in računovodski predpisi glede elektronskem arhiviranju? Katero računovodsko davčno dokumentacijo in evidence je obvezno  elektronsko arhivirati? Kako v praksi poteka E-arhiviranje?  
Pravilnik o računovodstvu – notranja pravila Kaj je treba v pravilniku o računovodstvu spremeniti glede E-Arhiviranja? Kako se lotiti urejevanja notranjih pravil o E-arhiviranju? Kdaj je treba spremeniti notranja pravila glede E-arhiviranja? Zakaj je treba spremeniti notranja pravila glede arhiviranja?
Kaj novega vpeljuje E-arhiviranje v primerjavi z obstoječim arhiviranjem v fizični obliki? Kaj naj vsebujejo notranji pravila o elektronskem arhiviranju računovodske dokumentacije?  
E-arhiv v oblaku Ali je E-arhiv v oblaku ustrezna oblika E- arhiviranja? Kaj pomeni E-arhiv v oblaku?   Elektronska knjigovodska listina Kaj je elektronska knjigovodska listina? Kaj sploh pomeni elektronska oblika arhiviranja? Kakšno obliko ima lahko elektronski dokument? Ali je PDF in JPG oblika ustrezna elektronska oblika E-arhiviranja? Kakšen je ustrezen Elektronski podpis (E-podpis) in verodostojna elektronska knjigovodska listina (E – listina)?  
Pojmi povezani z E- arhiviranjem: zajem, hramba in spremljevalne storitve Kaj pomenijo pojmi zajem, hramba in spremljevalne storitve, ki jo ponujajo ponudniki E- arhiviranja? Zakaj je pomembno da razlikujemo in razumemo pojme zajem, hramba in spremljevalne storitve? Kdaj je pomembno da se seznanimo s pojmi zajem, hramba in spremljevalne storitve? Kako se pojmi  zajem, hramba in spremljevalne storitve med seboj razlikujejo? Kdo mora poznati in razumeti pojme zajem, hramba in spremljevalne storitve?  
Ponudniki E-arhiviranja za računovodsko davčno dokumentacijo Kdo lahko nudi storitve elektronskega arhiviranja? Kakšne so prednosti in slabosti elektronskega arhiviranja?

Predavateljica: Biserka Šubelj, univ.dipl. ekonomistka, davčna svetovalka z licenco pri ZDSS in višje šolska predavateljica za davke in računovodstvo. Z računovodstvom se ukvarja že od leta 1998, z davki pa se je začela podrobneje ukvarjati od leta 2003. Je avtorica številnih priročnikov in E-seminarjev na temo davki, računovodstvo in podjetništvo. Njeni strokovnosti lahko zaupamo saj je avtorica več kot 160 različnih člankov in učnih gradiv zapisanih v COBISS-u. Je tudi avtorica člankov na spletni strani www.metaja.si. Njena predavanja so dinamična in jedrnata, saj vedno vključi praktične primere, ki jih na razumljiv način poveže s teorijo oziroma zakonodajo.  V letu 2013 si je pridobila  tudi pedagoško – andragoško izobrazbo, kar pomeni, da je strokovnjak tudi na področju predavanja, poučevanja in usposabljanja odraslih.

V primeru nezadostnega števila prijavljenih udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi izobraževanja.

Vaša morebitna vprašanja za predavateljico nam lahko pošljete do petka, 8. 12. 2023, na elektronski naslov info@zdruzenjeobcin.si.

Prijave pošljite na Združenje občin Slovenije na e-naslov info@zdruzenjeobcin.si.

SPLETNA PRIJAVA TUKAJ

Vljudno vabljeni