Mnenja na zakonodajo

Išči
Po letu:
18.01.2019 MNENJE K PREDLOGU ZAKONA O DOPOLNITVI ZAKONA O GASILSTVU (ZGas-C), EPA 363-VIII

Združenje občin Slovenije je Državnemu svetu RS poslalo mnenje k Predlogu zakona o dopolnitvi Zakona o gasilstvu (ZGas-C), EPA 363-VIII.

Mnenje je dostopno TU.

Ime datotke:
Velikost datoteke: 98.30 kB
Prenosov: 2x
Dodano: 30.01.2019 21:49
14.01.2019 PRIPOMBE NA PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O ŽIČNIŠKIH NAPRAVAH ZA PREVOZ OSEB IN PREDLOG PRAVILNIKA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH PRAVILNIKA O TEHNIČNIH PREGLEDIH ŽIČNIŠKIH NAPRAV TER PRAVILNIKA O SOFINANCIRANJU STROŠKOV VZDRŽEVANJA, OBR

Združenje občin Slovenije je Ministrstvu za infrastrukturo poslalo pripombe na predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o žičniških napravah za prevoz oseb in predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o tehničnih pregledih žičniških naprav ter Pravilnika o sofinanciranju stroškov vzdrževanja, obratovanja in gradnje žičniških naprav za prevoz oseb.

Med drugim smo zapisali, da ocenjujemo, da je besedilo 12. člena predloga Zakona, ki določa sofinanciranje obratovanja, vzdrževanja in gradnjo žičniških naprav, pomanjkljivo in precej nejasno. Predlagamo, da se sofinanciranje s strani občin poda kot eno od možnosti, ki se opredeli z besedo »lahko«.

Menimo tudi, da Pravilnik o sofinanciranju stroškov vzdrževanja, obratovanja in gradnje žičniških naprav za prevoz oseb področja ne ureja na dovolj jasen način, predvsem pa neprimerno ureja sofinanciranje s strani lokalnih skupnosti. V 5. členu Pravilnika se kot sofinancerja omenja le pristojno ministrstvo, občin pa ne, čeprav so te navedene v 1. členu Pravilnika.

Celoten dopis je na voljo TU.

Ime datotke:
Velikost datoteke: 98.30 kB