Vprašanja občin

VPRAŠANJE OBČINE:
"
Spoštovani,
Zakon o ukrepih za uravnoteženje javnih financ občin (Uradni list RS, št. 14/15) je spremenil tretji odstavek 105. člena Zakona o prostorskem načrtovanju, tako da se je glasil:
»(3) Potrdilo o namenski rabi zemljišča ima naravo potrdila iz uradne evidence in se izda skladno s predpisi o upravnem postopku ter proti plačilu upravne takse, pri čemer se šteje, da zemljiške parcele znotraj katastrske občine predstavljajo en zahtevek. En zahtevek lahko obsega največ deset posameznih zemljiških parcel.«.

Nov ZUreP-2 podobne določbe ne vsebuje, obenem pa je razveljavil ZPNačrt, torej tudi določbo tretjega odstavka 105. člena Zakona o prostorskem načrtovanju.

Zanima me, če morda poznate odgovor na vprašanje, ali zgoraj navedeno pomeni, da od 1.6.2018, ko se uporablja ZUreP-2, občina ne more več zahtevati, da en zahtevek lahko predstavljajo le parcele iste katastrske občine oz. da en zahtevek lahko obsega največ 10 posameznih parcel?
"

Ime datotke: MOP_ZUT_ZUreP-2_ZUUJFO_P.pdf
Velikost datoteke: 133.91 kB
Prenosov: 54x
Dodano: 27.07.2018 13:55
27.07.2018 PRIDOBLJENA PRAVICA DO UPOKOJITVE

VPRAŠANJE OBČINE:
»Spoštovani,
ker še nismo imeli takega primera sprašujemo glede našega sodelavca,
letnik 1955, ki je s 13.06.2018 pridobil pravico do upokojitve in pokojnine, za kar je prejel odločbo ZPIZ-a.

Še vedno je polno zaposlen in dela pri nas, kar smo zelo veseli in po njegovih

navedbah, kot so mu rekli na ZPIZ-u, mi ne rabimo nič narediti, ker ima možnost, da dela še naprej po 8 ur in se to za nas nič ne spremeni. Razen, če se on odloči drugače in jim to sporoči. Tako poleg plače pri nas prejema 20% pokojnine.

Želimo se prepričati, da nam ni potrebno v tej zvezi izdati nobenega

dokumenta in kaj je s prispevki ali se še vedno plačujejo, skratka en kup
dilem in vprašanj s katerimi se prvič srečujemo in prosimo za vašo pomoč. »

Ime datotke: MDDSZ_UPOKOJITEV.pdf