SEJE DRŽAVNEGA ZBORA

V Združenju občin Slovenije po vsaki seji Državnega zbora pripravimo in objavimo povzetke sprejetih zakonov in drugih aktov, ki so pomembni pri delu lokalnih skupnosti.

Išči
Po letu:
27.03.2017 28. REDNA SEJA DRŽAVNEGA ZBORA RS

28. redna seja Državnega zbora RS je potekala od 20. do 24. marca 2017. Poslanke in poslanci so med drugim sprejeli novelo Zakona o gospodarskih družbah, kot primeren za nadaljnjo obravnavo je bil potrjen predlog novela Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010–2017. Državni zbor je zavrnil naslednje »poslanske« predloge zakonov: predlog novele Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, predlog novele Zakona o varstvu okolja, predlog novele Zakona o vrtcih, zavrnjena so bila tudi Priporočila v zvezi z izvajanjem evropske kohezijske politike v programskem obdobju 2014 – 2020.

Ime datotke: REDNA_SEJA_DZ_MAREC_2017.pdf
Velikost datoteke: 180.84 kB
Prenosov: 19x
Dodano: 27.03.2017 10:21
20.02.2017 27. REDNA SEJA DRŽAVNEGA ZBORA RS

27. redna seja Državnega zbora RS je potekala od 13. do 17. februarja 2017. Poslanke in poslanci so med drugim sprejeli novelo Zakona o občinskem redarstvu, novelo Zakona o pravdnem postopku, nov Zakon o overitvi listin v mednarodnem prometu, Zakon o osebni asistenci. DZ je zavrnil predlog novele Zakona o spodbujanju razvoja turizma.

Ime datotke: REDNA_SEJA_DZ_FEBRUAR_2017.pdf
Velikost datoteke: 200.50 kB
Prenosov: 27x
Dodano: 20.02.2017 09:12
27.01.2017 26. REDNA SEJA DRŽAVNEGA ZBORA RS

26. redna seja Državnega zbora RS je bila od 23. do 27. januarja 2017. Poslanke in poslanci so med drugim potrdili novelo Zakona o tujcih, v drugo pa so glasovali tudi o noveli Zakona o lokalni samoupravi (odpoklic župana), ki pa ni dobila zadostne večine.

Ime datotke: REDNA_SEJA_DZ_JANUAR_2017.pdf
Velikost datoteke: 185.86 kB