Mesečni utrip

Prenosov: 0x
Dodano: 01.04.2020 14:45
02.03.2020 MESEČNI UTRIP FEBRUAR 2020

Za vas smo pripravili drugo izdajo Mesečnega utripa v letu 2020. Čeprav je mesec februar najkrajši mesec v letu, je potekalo kar nekaj aktivnosti.

V začetku meseca februarja smo izdali novo številko tiskanega glasila Združenja občin Slovenije, ki ste ga občine že prejele na svoje naslove, dostopen pa je tudi na spletni strani Združenja občin Slovenije.

Tako so se na svoji prvi seji v letu 2020 sestali člani Predsedstva Združenja občin Slovenije in oblikovali smernice dela v letošnjem letu.

Poslanke in poslance smo pozvali, da še pred oblikovanjem nove vlade sprejmejo Zakon o finančni razbremenitvi občin, ki bi občinam prinesel prihranke v predvideni višini 31 milijonov evrov.

Na zadnji seji se je sestala tudi vladna delovna skupina za znižanje stroškov občin, katere se je udeležila tudi predstavnica Združenja občin Slovenije Mihaela Smrdel. Na svoji prvi seji pa so se sestali tudi člani Delovne skupine za pripravo predloga Resolucije o Nacionalnem programu socialnega varstva v Sloveniji za obdobje 2021-2027. Na sestanku je razprava potekala o izvajanju sedanje Resolucije o Nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2013–2020 in o ciljih nove resolucije.

Oblikovali smo pripombe na predlog novele Zakona o zaščiti živali ter na Ministrstvo za okolje in prostor poslali pripombe k predlog Uredbe o vodovarstvenih območjih za občini Škofja Loka in Gorenja vas-Poljane.

Županje in župani občin so koalicijske stranke pozvali k tvornemu sodelovanju in k umestitvi lokalne samouprave na listo prioritet v novi koalicijski pogodbi. Spomnili so, da je pomembna politika sodelovanja in ne izključevanja. Koalicijske stranke nove Vlade RS so že podpisale koalicijsko pogodbo in veseli nas, da ta med drugim predvideva tudi dvig povprečnine.

Ime datotke: MU_februar_2020_www.pdf
Velikost datoteke: 485.22 kB