Piškotki

Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletna stran ustvari med vašim obiskom naše strani in jih shrani na vaš računalnik. V piškotkih so shranjene nastavitve za spletno mesto, velikosti besedil, jezik itd. Imamo dve vrsti piškotkov: Piškotki prve osebe, torej spletne strani na kateri se nahajate in piškotki tretjih oseb, ki so nastavljeni iz drugih domen, ki imajo na spletni strani vključene različne vsebine (analize, družabna omrežja, oglasi,...). 
Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke 
Sejni piškotki
Sejni piškotek se ustvari, ko odprete našo spletno stran. Sejni piškotek se uporablja za shranjevanje informacij v primerih kot so izbira jezika, zavihek na katerem se nahajate, velikost besedila, jezik itd. Sejni piškotek se izbriše takoj, ko zaprete okno. 
Trajni piškotki
Trajni piškotki omogočijo, da si spletna stran zapomni vaše osebne nastavitve za daljše časovno obdobje (vaša odločitev o piškotkih, velikosti besedila, ipd.). Trajni piškotek se nastavi za določen čas. Po preteku nastavljenega obdobja se piškotek izbriše in morate ponovno ponoviti določene korake (ponovna potrditev o uporabi piškotkov, ponovna nastavitev velikosti besedila itd.). 
Piškotki:

Ime piškotka

Trajanje

Opis

PHPSESSID

sejni

Ta piškotek je sejni in se izbriše takoj, ko zaprete brskalnik. Uporablja se za prijavo v sistem in za delovanje celotne aplikacije.

cc_cookie_accept

365 dni ali sejni

Ta piškotek je v primeru, da se strnijate trajni in omogoča, da si sistem zapomni vašo odločitev o piškotkih in vam ne prikazuje ponovno obvestila pri vsakem obisku. V nasprotnem primeru je piškotek sejne narave.

cc_cookie_decline

365 dni ali sejni

Ta piškotek je v primeru, da se ne strnijate trajni in omogoča, da si sistem zapomni vašo odločitev o piškotkih in vam ne prikazuje ponovno obvestila pri vsakem obisku. V nasprotnem primeru je piškotek sejne narave.

YSC

sejni

Ta piškotek uporablja YouTube za prikaz videov na spletni strani.

PREF

8 mesecev

Ta piškotek uporablja YouTube za prikaz videov na spletni strani.

use_hitbox

sejni

Ta piškotek uporablja YouTube za prikaz videov na spletni strani.

VISITOR_INFO1_LIVE

8 mesecev

Ta piškotek uporablja YouTube za prikaz videov na spletni strani.

 

Zgoraj navedeni piškotki so nujno potrebni za optimalno delovnaje spletne strani. Če želite onemogočiti piškotke v vašem brskalniku si preberite spodaj naveden nastavitve za vaš brskalnik, ki ga uporalbjate:

Microsoft Internet Explorer 
Mozilla Firefox

Google Chrome 

Apple Safari

Opera

Google Android

Windows Phone

Blackberry