Občine članice

čŒet: 7:00 – 15:00

Pet: 7:00 – 13:00

Opis

Občina Zagorje ob Savi leži v osrčju Slovenije. Občina je razdeljena na 12 krajevnih skupnosti (Jože Marn, Rudnik - Toplice, Franc Farčnik, čŒemšenik, Izlake, Kisovec - Loke, Kotredež, Mlinše - Kolovrat, Podkum, Ravenska vas, Senožeti - Tirna, Ĺ entgotard) v katere je vključenih 72 naselij.
Nadmorska višina mesta Zagorje ob Savi znaša 224 m, najvišje naselje v občini pa je Mali Kum z 820 m nadmorske višine. Zagorje ob Savi, Loke – Kisovec in Izlake so največja naselja v občini, najmanjše naselje pa je Družina. Med najstarejša naselja se uvrščajo Tirna, Zagorje ob Savi, Izlake in čŒemšenik. Občinski praznik je 9. avgusta.
Sosednje občine so: Trbovlje, Litija, Lukovica, Moravče, Kamnik, Žalec, Radeče. Občine Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik sestavljajo geografsko regijo Zasavje. V občini so 3 matične šole, 5 podružničnih šol, šola s prilagojenim programom in glasbena šola.
Mesto Zagorje ob Savi je od Ljubljane oddaljeno 52 km, Celja 36 km, Trbovelj 6 km, Litije 17 km in GEOSS – a 22 km.
Velika ali čŒemšeniška planina je s 1.204 m nadmorske višine (Tolsti vrh 1.173 m) najvišji vrh v občini. Največja globina pred zaprtjem rudnika je znašala – 262 m. Najdaljši potok v občini je Medija, skozi občino pa teče reka Sava.
Zagorje leži na 15. poldnevniku vzhodne geografske dolžine, Evropska pešpot E7 pa se zagorske občine dotika pri Trojanah.

Lokacija