Občine članice

Sre: 8:00 – 11:00 in 14:00 – 16:00

čŒet: 8:00 – 12:00

Opis

Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah se nahaja nekaj kilometrov severno od Ptuja, na vzhodni strani pesniške doline. Razprostira se po gričevnatem svetu osrednjih Slovenskih goric; med Ptujem, Lenartom, Radenci, Gornjo Radgono in Ljutomerom. Občina obsega 7 naselij: Drbetinci, Vitomarci, Hvaletinci, Rjavci, Slavšina, Novinci in Gibina na področju 17,6 km2. Prebivalci se večinoma ukvarjajo s poljedelstvom, živinorejo, sadjarstvom in vinogradništvom, prisotna pa je tudi gostinsko-turistična dejavnost.
V občini je aktivnih 12 društev (od tega 4 športna). Občina ima tudi Osnovno šolo kjer otroci obiskujejo prvih 6 razredov, zadnje tri pa obiskujejo v matični šoli v Cerkvenjaku.
Že od daleč je na vrhu griča videti cerkev Svetega Andraža. Je idiličen, očarljiv, na prvi pogled pravljičen kraj, kjer sta preteklost in sedanjost harmonično povezani. Občina Sveti Andraž v Slovenski goricah, v današnji obliki, je nastala decembra 1998 in nosi ime po zavetniku župnijske cerkve Svetem Andražu. Center občine je naselje Vitomarci, kjer se nahaja Občinska uprava, Krajevni urad, pošta, zasebna zdravstvena ordinacija, gasilski dom, Osnovna šola, vrtec, kmetijska zadruga in župnijska cerkev.
Aktivno delovanje občine se je pričelo marca 1999, ko je odprla svoj račun in organizirala delovanje občinske uprave. Meje občine se ujemajo z mejo Župnije Sv. Andraža v Slovenskih goricah.

Lokacija