Občine članice

sre.: 7.30-15.30

pet.. 7.30-13.30

Opis

Občina Radenci so samostojna občina od leta 1994 in svoj praznik praznuje 19. junija - v spomin na Kapelski (Radenski) tabor iz leta 1870. Njena površina zajema 3374 ha, razprostira se v glavnem po desnem bregu reke Mure in je pretežno gričevnata. Občina leži na severovzhodu Slovenije, še natančneje med Gornjo Radgono in Mursko Soboto. Občina ima približno 5500 prebivalcev, ki bivajo v 22 naseljih. Prebivalci se vozijo delat v Maribor, Mursko Soboto, Avstrijo, Gornjo Radgono, delajo pa tudi v Radencih. Znamenitosti v Radencih so cerkev sv. Cirila in Metoda, kapelica sv. Ane, park, maraton treh src košarkaški klub Radenska Creativ in spominska plošča ob 10-letnici boja za samostojno Slovenijo. Predvsem pa občina slovi po mineralni vodi - Radenski, zdraviliški ponudbi, kapelskih vinih in kulinaričnih dobrotah, turizmu, prijaznosti ter gostoljubnosti.
Grb Občine Radenci je upodobljen na ščitu z dnom polkrožne oblike; vanj so postavljeni trije liki, ki simbolizirajo vrelce mineralne vode in griče, na levi polovici so trije vodni mehurčki, na desni polovici pa spodaj grozd in zgoraj stilizirana cerkvica. Zastava Občine Radenci ima zgornjo polovico rumeno in spodnjo zeleno, grb je osno postavljen na obe polji.

Lokacija