Občine članice

Grb

Grb

Regija

3

Ime občine

Občina Podvelka

Naslov

Podvelka 13

Pošta

2363 Podvelka

Telefon

(02) 876 95 16

Fax

(02) 876 62 16

Župan

Miran Pušnik

Predlgajatelj župana

Jani Pavlič in skupina volivcev

Število prebivalcev

2711

Število naselij

5

Površina

103,9 km2

Email

obcina@podvelka.si

Spletni naslov

http://www.podvelka.si

Uradne ure

Pon: 8:00 – 12:00

Sre: 8:00 – 12:00 in 14:00 – 16:00

Pet: 8:00 – 12:00

 

Opis

Občina Podvelka leži nekako na sredini Dravske doline, razprostira se tako na Kozjaku kot na Pohorju. Taka, kot je danes, je nastala šele v letu 1998. Ima pet večjih zaselkov, na podlagi katerih je ustanovljenih pet vaških skupnosti, ki nimajo statusa pravne osebe, so pa bistveni člen za delovanje občine kot celote. Sedanji župan občine je Miran Pušnik, ki se zavzema za razvoj občine kot celote.
Družabno življenje v občini je v razcvetu, tako na njenem področju aktivno delujejo razna društva:
· športna društva organizirajo razne prireditve – Veter v laseh, nogometna, odbojkarska in kolesarska tekmovanja
· kulturna društva, v okviru katerih delujejo dramske skupine in pevski zbori, ki pripravljajo svojim občanom nepozabne trenutke.
V občini na področju turizma aktivno delujejo splavarji in se z njimi lahko peljete po reki Dravi od brezna do Javnika ali od Javnika do Ožbalta. V Javniku je možen ogled splavarskega muzeja. Informacije pri g. Ĺ armanu – 040/667700, 041/570028. V občini se ponašajo tudi s čudovitimi naravnimi znamenitostmi. Priporočajo vožnjo po reki Dravi s splavarji, za mirnejši oddih pa postanek na Kapli ob Odomovem jezeru ali pa ogled cerkve Sv. Ignacija na Glančniku, ki je obdana z gozdom. Cerkev Sv. Janeza na Janževskem Vrhu je del zdravilnega energetskega ekosistema. Količino energije ima tako živahno, vitalno in močno, da lahko človeka zdravi. Priporoča se, da ljudje obiskujejo cerkev z namenom samozdravljenja, sprostitve in regeneracije. Seveda pa bi lahko v občini našli mirne kotičke za sprehode in uživanje v naravnih lepotah.

V občini si prizadevajo usmerjati in vzpodbujati turizem, preko CRPOV ohraniti tradicijo in razvijati perspektivne dejavnosti na osnovi naravnih bogastev ter spodbujati delovanje različnih društev in tako popestriti življenje ljudi na območju občine.

Lokacija

Lokacija

Nazaj