Občine članice

Grb

Grb

Regija

4

Ime občine

Občina Ljubno

Naslov

Cesta v Rastke 12

Pošta

3333 Ljubno ob Savinji

Telefon

(03) 839 17 70

Fax

(03) 584 14 15

Župan

Franjo Naraločnik

Predlgajatelj župana

Greta Naraločnik in skupina volivcev

Število prebivalcev

2722

Število naselij

9

Površina

79 km2

Email

obcina@ljubno.si

Spletni naslov

http://www.ljubno.si

Uradne ure

Pon: 7:00 – 15:00

Tor: 7:00 – 15:00

Sre: 7:00 – 17:00

čŒet: 7:00 – 15:00

Pet: 7:00 – 13:00

 

Opis

Občina Ljubno leži na začetku ozke soteske, po kateri teče reka Savinja, ki se vije iz osrčja gora. Občina meji z občinami Mozirje, Gornji Grad, Luče in čŒrno na Koroškem. Po naravnih lepotah je ena najlepših v Zgornji Savinjski dolini. Zaradi svoje izredne lege je občina Ljubno izhodišče za številne lepe in zanimive planinske poti, obiskovalcem pa nudi tudi prijetne izlete po okolici.
Od naravnih znamenitosti velja omeniti na prvem mestu Tirske Peči. Druga zelo pomembna naravna znamenitost je greben Smrekovec – Komen. Na Ljubnem ob Savinji imajo prireditve, ki so vredne ogleda. V začetku leta potekajo tekmovanja v smučarskih skokih, 19. marca je Jožefov sejem, meseca marca je cvetna nedelja, kjer lahko občudujemo ljubenske butare, potice ali presmece. Ta prireditev vsako leto dobiva vse večje število obiskovalcev od vsepovsod. Vsak cvetnonedeljski izdelek je vreden pozornosti in občudovanja.
Njihova največja prireditev pa je Flosarski bal, ki poteka prvo nedeljo v avgustu. To je etnografska prireditev, kjer poteka prikaz flosarskih navad, dela in običajev. Prireditev spremljajo tudi razne športne dejavnosti.
Ogledate pa si lahko tudi Flosarsko zbirko, ki je na ogled v muzeju, v središču Ljubnega.
Občina nudi pestro gostinsko ponudbo. Gostišča lahko gostu poleg dobre in domače hrane ponudijo tudi prijeten ambient za srečanja večjih skupin, nudijo pa tudi prenočišča.

Lokacija

Lokacija

Nazaj