Občine članice

Grb

Grb

Regija

4

Ime občine

Občina Ljubno

Naslov

Cesta v Rastke 12

Pošta

3333 Ljubno ob Savinji

Telefon

(03) 839 17 70

Fax

(03) 584 14 15

Župan

Franjo Naraločnik

Predlgajatelj župana

Skupina volivcev

Število prebivalcev

2722

Število naselij

9

Površina

79 km2

Email

obcina@ljubno.si

Spletni naslov

http://www.ljubno.si

Uradne ure

Pon: 7:00 – 15:00

Tor: 7:00 – 15:00

Sre: 7:00 – 17:00

čŒet: 7:00 – 15:00

Pet: 7:00 – 13:00

 

Opis

Občina Ljubno leži na začetku ozke soteske, po kateri teče reka Savinja, ki se vije iz osrčja gora. Občina meji z občinami Mozirje, Gornji Grad, Luče in čŒrno na Koroškem. Po naravnih lepotah je ena najlepših v Zgornji Savinjski dolini. Zaradi svoje izredne lege je občina Ljubno izhodišče za številne lepe in zanimive planinske poti, obiskovalcem pa nudi tudi prijetne izlete po okolici.
Od naravnih znamenitosti velja omeniti na prvem mestu Tirske Peči. Druga zelo pomembna naravna znamenitost je greben Smrekovec – Komen. Na Ljubnem ob Savinji imajo prireditve, ki so vredne ogleda. V začetku leta potekajo tekmovanja v smučarskih skokih, 19. marca je Jožefov sejem, meseca marca je cvetna nedelja, kjer lahko občudujemo ljubenske butare, potice ali presmece. Ta prireditev vsako leto dobiva vse večje število obiskovalcev od vsepovsod. Vsak cvetnonedeljski izdelek je vreden pozornosti in občudovanja.
Njihova največja prireditev pa je Flosarski bal, ki poteka prvo nedeljo v avgustu. To je etnografska prireditev, kjer poteka prikaz flosarskih navad, dela in običajev. Prireditev spremljajo tudi razne športne dejavnosti.
Ogledate pa si lahko tudi Flosarsko zbirko, ki je na ogled v muzeju, v središču Ljubnega.
Občina nudi pestro gostinsko ponudbo. Gostišča lahko gostu poleg dobre in domače hrane ponudijo tudi prijeten ambient za srečanja večjih skupin, nudijo pa tudi prenočišča.

Lokacija

Lokacija

Nazaj