Občine članice

čŒet: 7:00 – 15:00

Pet: 7:00 – 13:00

Opis

Občina Ljubno leži na začetku ozke soteske, po kateri teče reka Savinja, ki se vije iz osrčja gora. Občina meji z občinami Mozirje, Gornji Grad, Luče in čŒrno na Koroškem. Po naravnih lepotah je ena najlepših v Zgornji Savinjski dolini. Zaradi svoje izredne lege je občina Ljubno izhodišče za številne lepe in zanimive planinske poti, obiskovalcem pa nudi tudi prijetne izlete po okolici.
Od naravnih znamenitosti velja omeniti na prvem mestu Tirske Peči. Druga zelo pomembna naravna znamenitost je greben Smrekovec – Komen. Na Ljubnem ob Savinji imajo prireditve, ki so vredne ogleda. V začetku leta potekajo tekmovanja v smučarskih skokih, 19. marca je Jožefov sejem, meseca marca je cvetna nedelja, kjer lahko občudujemo ljubenske butare, potice ali presmece. Ta prireditev vsako leto dobiva vse večje število obiskovalcev od vsepovsod. Vsak cvetnonedeljski izdelek je vreden pozornosti in občudovanja.
Njihova največja prireditev pa je Flosarski bal, ki poteka prvo nedeljo v avgustu. To je etnografska prireditev, kjer poteka prikaz flosarskih navad, dela in običajev. Prireditev spremljajo tudi razne športne dejavnosti.
Ogledate pa si lahko tudi Flosarsko zbirko, ki je na ogled v muzeju, v središču Ljubnega.
Občina nudi pestro gostinsko ponudbo. Gostišča lahko gostu poleg dobre in domače hrane ponudijo tudi prijeten ambient za srečanja večjih skupin, nudijo pa tudi prenočišča.

Lokacija