Občine članice

Sre: 8:00 – 12:00 in 13:00 – 16:00

Pet: 8:00 – 12:00

Opis

Občina Hoče - Slivnica leži v severovzhodni Sloveniji, med Pohorjem in Dravskim poljem, ob drugem največjem slovenskem mestu, Mariboru. Torej meji na eno mestno občino in na pet nemestnih občin - Slovensko Bistrico, Ruše, Rače - Fram, Starše in Miklavž na Dravskem polju. Občina Hoče - Slivnica je mlada občina, nastala leta 1998. Občina Hoče - Slivnica se razprostira med Pohorjem in Dravskim poljem. Občinsko središče so Spodnje Hoče, ob njem pa je v občini še 12 večjih naselij. Občina se lahko pohvali s številnimi prometnimi povezavami - ima mednarodno letališče v Slivnici, dve železniški postaji - v Hočah in v Orehovi vasi, 12 kilometrov železniške proge ter 2 kilometra avtoceste, 3 kilometre magistralne ceste, 22 kilometrov regionalnih cest in 51 kilometrov lokalnih cest.
Okoli 53 odstotkov občinskih površin je obdelovalne zemlje, gozdov je 39 odstotkov, 8 odstotkov predstavljajo druge površine.
Občinsko središče Spodnje Hoče je od glavnega mesta Ljubljane oddaljeno 130 kilometrov, od meje s sosednjo Avstrijo 20 kilometrov, s Hrvaško 45 in od meje z Madžarsko 100 kilometrov.

Lokacija