Občine članice

Grb

Grb

Regija

2

Ime občine

Občina Duplek

Naslov

Cesta 4. julija 106

Pošta

2241 Spodnji Duplek

Telefon

(02) 684 09 11

Fax

(02) 684 09 28

Župan

Mitja Horvat

Predlgajatelj župana

Majda Zajc in skupina volilcev

Število prebivalcev

6298

Število naselij

10

Površina

39 km2

Email

obcina.duplek@duplek.si

Spletni naslov

http://www.duplek.si

Uradne ure

Pon in sre: 8:00 – 16:30

Pet: 8:00 – 12:00

 

Opis

Duplek leži na severovzhodnem obrobju Slovenskih goric, kjer se s trto porasli griči spuščajo k obrežju reke Drave. Je pretežno hribovito gričevnato območje z majhnim delom ravninskega področja ob reki Dravi in zajema površino 3920 hektarjev, kjer prebiva 6100 prebivalcev.
Občino sestavlja 10 naselji: Zg. Duplek, Sp. Duplek, Dvorjane, Vurberk, Zg. Korena, Sp.K orena, Žikarce, Jablance, Zimica, Ciglence.
V občini je Osnovna šola Duplek s podružničnima šolama Žitečka vas in Dvorjane ter vrtca Zg. Duplek in Dvorjane ter Osnovna šola Korena (devetletka) z vrtcem Korena. Kulturne prireditve v občini se odvijajo v kulturnih domovih v Dvorjanah, Vurberku, Koreni in Spodnjem Dupleku, Knjižnici Duplek in na gradu Vurberk.
Občina je bila ustanovljena leta 1995. Občina Duplek ima številne znamenitosti in posebnosti, ki si zaslužijo pozornost obiskovalca. Narava je te kraje bogato obdarila. Možnosti za občine je veliko, ponujajo jih gozdovi z lovom, reka Drava z ribolovom, rančarijo, raftingom, do raznih turističnih točk, športnih objektov, Krajinskega parka Drava in Krajinskega parka Kamenščak. Po občini vodita obiskovalce vinska in sadna cesta.

Lokacija

Lokacija

Nazaj