18.03.2016 Starost: 6 let

ŽUPANI NA POGOVORU S PREDSEDNIKOM ODBORA REGIJ

Ljubljana, 18.3.2016 - Na obisku v Sloveniji je predsednik odbora regij Markku Markkula. Predsednika odbora regij gosti slovenska delegacija v odboru regij, katere člani so tudi predstavniki Združenja občin Slovenije.

Danes ob deveti uri se je predsednik OR srečal s predsednikom republike Borutomk Pahorjem, v nadaljevanju pa se je srečal s člani slovenske delegacije pri Odboru regij in župani.

Na srečanju so člani in župani predsednika OR Markkulo seznanili z ureditvijo lokalne samouprave v Sloveniji in težavami, s katerimi se srečujejo občine predvsem pri mačehovskem odnosu države pri črpanju evropskih sredstev. Veliko pa je bilo govora tudi o centralizaciji. S težavami poveznimi s centralizacijo pa nimajo težav samo v Sloveniji, ampak imajo v Bruslju izkušnje in informacije tudi iz drugih evropskih držav.

Markkula podpira tri ravni upravljanja, državno, lokalno in tudi regionalno. Pri vsem tem pa je najbolj smiselno reševanje po principu "pristop od spodaj navzgor".

Predsednik OR se je v nadaljevanju delovnega obiska srečal tudi z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem in ministrico za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo, Alenko Smerkolj.

< NAPOVEDNIK DOGODKOV ZA TEDEN OD 14. DO 18. MARCA 2016