24.09.2021 Starost: 22 dni

ZUNANJA SEJA ODBORA REGIJ V LIPICI

Lipica, 24.9.2021 - V Lipici se je zaključila 206. seja predsedstva odbora regij, ki je potekala 23. in 24. 9 2021.

Predsednik OR se je sestal s predsednikom državnega sveta in s člani slovenske delegacije v odboru regij ter vodstvi združenj občin.

Beseda je tekla o številnih vprašanjih povezanih z načrtom okrevanja, spobadanjem s pandemijo in seveda o gospodarskih razmerah v Evropi kot v Sloveniji.  Govorili so tudi o o prizadevanjih Slovenije za regionalizacijo, kje je predsednik OR Tzitzikostas povedal, da v odboru regij v celoti podpirajo prizadevanja za regionalizacijo države, ki bi državljanom prinesla številne koristi. Prav tako so reševali vprašanja, ki so bila povezana s konferenco o prihodnosti Evrope in so se strinjali, da bodo v naslednjih mesecih v Sloveniji organizirali lokalni dialog v katerem vi sodelovali državljani. Šlo bi za obsežen dialog in razpravo, s katero bi začeli oblikovati prihodnost unije. Lotili so se tudi vprašanj, ki so povezana z zelenim dogovorom in dejstvom, da se bo Cop26 zgodil čez 2 meseca. Slovenija je zelena država in podpira ukrepe, ki jih je potrebno sprejeti, da bi se soočili s klimatsko krizo.

Predsednik Tzitzikostas je povedal da Odbor regij podpira prizadevanja županov in ostalih, ki si prizadevajo, da bi podprli prizadevanja za obnovo Slovenije.

< VLADA RS SPREMENILA IZPOLNJEVANJE PCT POGOJA ZA ZAPOSLENE, KI DELO OPRAVLJAJO NA DOMU