31.12.2020 Starost: 2 let

ZDRUŽENJE OBČIN NA POMOČ HRVAŠKIM "KOLEGOM"

Ljubljana, 31. 12. 2020 – Združenje občin Slovenije je včeraj podalo pobudo vsem občinam v naši državi, da po svojih močeh pomagajo prizadetim v potresu na Hrvaškem. V ponedeljek 4. 1. 2021 bo predsedstvo ZOS odločalo o donaciji v višini 10.000 evrov, ki jih bo ZOS nakazalo eni izmed najbolj prizadetih občin v decembrskem potresu.


Člani predsedstva ZOS bodo odločali o donaciji v višini 10.000 EUR, ki jo bo ZOS po potrditvi na seji nakazal občini prizadeti v potresu v sosednji državi.

 Združenje občin Slovenije je dne 30. 12. 2020 podalo  pobudo vsem občinam v naši državi, da po svojih močeh pomagajo prizadetim v potresu na Hrvaškem. Rušilni potres na območju Petrinje je zahteval več smrtnih žrtev, poškodovanih je veliko ljudi, predvsem pa je nastala velika materialna škoda, poškodovane ali celo uničene so številne javne ustanove, vrtci, domovi za ostarele, bolnišnice in stanovanjski objekti.

Prekinjena je elektrika, dobava vode, telefonija in drugi nujni infrastrukturni objekti.  Na pomoč so pristopile številne države, organizacije in posamezniki.

Popotresna sanacija bo dolgotrajna in velik finančni zalogaj.

V skladu z razmerami na terenu in ugotovljenimi sanacijskimi potrebami na sami infrastrukturi v prizadetih občinah sta v organizacijo pomoči v Republiki Sloveniji   pristopili med drugim tudi Slovenska Karitas in Rdeči Križ Slovenije.


< POBUDA OBČINAM - POTRES HRVAŠKA