09.05.2008 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

ZDRUŽENJE AVSTRIJSKIH OBČIN V SLOVENIJI

V teh dneh se v Sloveniji mudi delegacija Zveze avstrijskih občin. Avstrijski župani so v Slovenijo prišli v želji po okrepitvi sodelovanja s slovenskimi občinami.

Med drugimi  je 36-člansko delegacijo Zveze avstrijskih občin in mest sprejel državni sekretar SVLR. Avstrijski župani in drugi predstavniki zveze so prišli z željo po okrepitvi sodelovanja z občinami v trenutno predsedujoči Sloveniji ter obnovitvi stikov s pobratenimi občinami v Sloveniji. Mag. Marko Starman je izpostavil dobre odnose med slovenskimi in avstrijskimi lokalnimi skupnostmi v okviru evropskega teritorialnega sodelovanja ter poudaril pomen manjšin za dobro sodelovanje. Gostom je predstavil slovenski sistem lokalne samouprave s poudarkom na projektu uvajanja pokrajin, pri čemer so avstrijske predstavnike zelo zanimale slovenske rešitve delitve pristojnosti med občinami, pokrajinami in državo. Predstavniki Zveze avstrijskih občin in mest so se seznanili tudi s slovenskim sodelovanjem z Odborom Regij in drugimi aktivnostmi, ki potekajo med slovenskim predsedovanjem Svetu EU.

< KORAK BLIŽJE K NOVEMU PLAČNEMU SISTEMU