29.10.2018 Starost: 4 let

ZDRAVJE V OBČINAH 2018

Ljubljana, 29. 10. 2018 - S strani Ministrstva za javno upravo smo prejeli obvestilo, da so na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje objavljeni zbirni podatki o zdravju občanov po posamezenih občinah.

Vsebine spletne aplikacije so namenjene vsem, ki jih zanima celovit pogled na zdravje in zdravstveno stanje v občini ter državi. S podatki o zdravju v občini želijo odločevalcem, medijem ter različnim strokovnim in splošnim javnostim pomagati pri pomembnih odločitvah in aktivnostih na področju zdravja prebivalstva, ki bodo podprte s poznavanjem zdravstvenega stanja in potreb ter s tem prispevati k boljšemu zdravju vseh prebivalcev.

Novost letošnjega zbira podatkov je aplikacija Zdravje v regiji - s pregledom ključnih kazalnikov zdravja in zdravstvenega varstva v statistični regiji v primerjavi s Slovenijo. 28 kazalnikov sistema zdravstvenega varstva je razvrščenih v tri kategorije: kazalniki zdravstvenih delavcev, kazalniki zdravstvenega varstva v bolnišnicah ter kazalniki zdravstvenega varstva na primarni ravni.

Predlagajo tudi, da občine na svojih spletnih straneh objavite informacijo o zdravju občanov v svoji lokalni skupnosti.

Do podatkov lahko dostopate TU.

< 6. REDNA SEJA VLADE RS