07.11.2008 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

ZAKLJUČEK PREDPLAČIL NEPOSREDNIH PLAČIL NAJBOLJ PRIZADETIM KMETIJAM V POLETNIH NEURJIH

Ljubljana, 7. 11. 2008 - Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je v tem tednu izdala še zadnjih 122 odločb za izplačilo akontacij neposrednih plačil v skupni vrednosti 123.000 evrov. Skupno je tako sredstva prejelo 3350 upravičencev v skupni vrednosti 3,95 milijona evrov, so sporočili iz agencije.


 

Agencija je glavnino odločb kmetijskim gospodarstvom, ki so jim poletna neurja s točo povzročila precejšen izpad dohodka, izdala in izplačala že v oktobru. Takrat je v skladu z napovedmi 3200 kmetijskim gospodarstvom, ki so jim poletna neurja s točo povzročila precejšen izpad dohodka, nakazala prva predplačila neposrednih plačil. Izplačala jim je neposredna plačila v višini 50 odstotkov vrednosti plačilnih pravic za leto 2008. Ob prvem izplačilu je bilo tako izplačanih za nekaj več kot 3,8 milijona evrov plačilnih pravic za leto 2008.

 

Kot je znano, se je vlada letos odločila izplačati predplačila zaradi velikega obsega neurij in povzročene velike škode, ki je sovpadala z naraščanjem stroškov kmetijske pridelave.

 

* * *


< ZAPRTA JAVNA RAZPISA ZA POVEČANJE GOSPODARSKE VREDNOSTI GOZDOV IN POSODABLJANJE KMETIJSKIH GOSPODARSTEV ZA PODROČJE VRTNARSTVA ZA LETO 2009