07.01.2021 Starost: 2 let

ZAHVALA SLOVENSKE IN HRVAŠKE KARITAS ZA DONACIJO ZOS

Ljubljana, 7.1.2021 - Na Združenje občin Slovenije smo prejeli zahvalo Slovenske karitas, za našo donacijo za pomoč Hrvaški ob potresu, ki jo v celoti posredujemo v nadaljevanju, hkrati pa objavljamo še zahvalo Hrvaške karitas za vso pomoč, ki jo prejmejo.


Na Slovenski karitas se iz srca zahvaljujemo Združenju občin Slovenije  za veliko donacijo za pomoč Hrvaški ob potresu v Petrinji in okolici. Sodelavci Hrvaške karitas so zelo ganjenim nad veliko solidarnostjo Slovenije in so globoko hvaležni za vso pomoč. Vsak dan znova se zahvaljujejo in čutijo, da smo jim v tej veliki stiski blizu.

 Zbrana sredstva bodo namenjena za normalizacijo življenja in predvsem za obnovo domov ranljivih kmečkih gospodinjstev v okoliških vaseh Petrinje, kar bo dolgoročni cilj pomoči Hrvaške Karitas. Ti  ljudje, ki so bili že prej revni, so izgubili vse kar so imeli, kar so gradili celo življenje. Hrvaška Karitas že od dneva po potresu ob pomoči okoli 200 prostovoljcev dnevno razdeljuje s potresom prizadetim ljudem v Petrinji, Glini in Sisku ter v okoliških vaseh tudi hrano, druge življenjske pripomočke in grelnike ter zbira informacije o potrebah po pomoči glede obnove. V teh dneh pripravlja humanitarni poziv/projekt, v katerega bodo namenjena tudi vaša darovana sredstva (vsa sredstva, ki jih je do sedaj zbrala Slovenska karitas – do danes 170.000 €). Hrvaška Karitas načrtuje preko tega projekta zagotoviti  100 mobilnih hišk za prebivalce okoliških krajev, katerih hiša ni več primerna za bivanje. Družinam, katerih hiše niso tako zelo poškodovane in so potrebne nekaj obnove pa bodo priskrbeli gradbeni material ... Pomagali pa jim bodo ves čas tudi z nujno pomočjo v hrani ipd. Ko se bo začela izvedba tega, vam pošljem še kakšno informacijo in fotografijo.

Hvala še enkrat iz srca za vašo pomoč in solidarnost!

ZAHVALA HRVAŠKE KARITAS

 

 


< POZIV OBČINAM IN POSREDNIM PRORAČUNSKIM UPORABNIKOM PRORAČUNOV OBČIN DA DO 11. JANUARJA 2021 POSREDUJEJO ZAHTEVKE ZA IZPLAČILO SREDSTEV IZ PRORAČUNA DRŽAVE