16.08.2021 Starost: 1 let

VLADA RS NA 252. DOPISNI SEJI MED DRUGIM Z ODLOKOM DOLOČILA PONOVNO UPORABO ZAŠČITNIH MASK NA JAVNIH KULTURNIH PRIREDITVAH

Ljubljana, 16. 8. 2021 - Vlada RS je na 252. dopisni seji, ki je potekala 13. 8. 2021, izdala devet odlokov v zvezi z zajezitvijo in obvladovanjem epidemije COVID-19. Med drugim za udeležbo na javnih prireditvah in shodih veljajo dokazila o PCT, za javne kulturne prireditve pa se znova uvaja uporaba zaščitnih mask. Prav tako od 22. avgusta dalje, za tranzitni promet ob vstopu v državo, ne bo več veljala izjema brez karantene in PCT.


Odlok o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2
Vsebinskih sprememb pri omejitvi zbiranja ni. Sprememba je le v delu, ki se nanaša na izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT), kot ga določa Odloku o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-Cov-2.


Udeleženci organiziranih javnih prireditev in javnih shodov morajo tako izpolnjevati pogoj PCT, kar dokazujejo z dokazili, določenimi v Odloku o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-Cov-2.


Odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji

Odlok ohranja dosedanje ukrepe in omejitve pri izvajanju kulturnih storitev in znova uvaja uporabo zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah. Poleg tega odlok ne ureja več dokazil, s katerimi se lahko dokazuje izpolnjevanje pogoja PCT na kulturnih prireditvah.


Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

Ključni novosti sta:

  • dokazila o prebolevnosti, cepljenju ali testiranju (PCT) po novem določa v Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2,
  • izjema za tranzit velja le do 22. avgusta in le za osebe, ki nimajo prebivališča v Republiki Sloveniji.

Celoten povzetek 25. dopisne seje Vlade RS je na voljo TU.

* * *

 


< STROŠKI HITREGA TESTIRANJA ZA ZAPOSLENE PO 23. AVGUSTU V BREME DELODAJALCA