30.08.2021 Starost: 150 dni

SPREMEMBE PRI DOLOČITVI POLNE ZAŠČITENOSTI S CEPIVI PROTI COVID-19

Ljubljana, 30. 8. 2021 - Vlada RS je na 258. dopisni seji, ki je potekala 27. 8. 2021, sprejela Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

S spremembo Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2  se glede cepiv, ki se uporabljajo v Republiki Sloveniji enotno določa, da je oseba polno zaščitena s prejemom prvega ali drugega odmerka cepiva. Obenem se za teden dni podaljšuje veljavnost ukrepov.S spremembo Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2  se glede cepiv, ki se uporabljajo v Republiki Sloveniji enotno določa, da je oseba polno zaščitena s prejemom prvega ali drugega odmerka cepiva. Obenem se za teden dni podaljšuje veljavnost ukrepov.

V Odloku o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 se določi, da se cepljenje proti COVID-19 izkazuje z dokazilom o prejetem drugem odmerku cepiva:

• Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer,
  • cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna,
  • cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology,
  • cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech,
  • cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm,
  • cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca
  • in cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca
  • ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv.

Prav tako se cepljenje proti COVID-19 izkazuje z dokazilom o cepljenju s prvim odmerkom cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag.

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in se del, ki se nanaša na cepivo Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca in cepivo Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca uporablja po preteku 14 dni od začetka veljavnosti.

< S SPREMEMBO UREDBE O IZVAJANJU PRESEJALNIH PROGRAMOV ZA ZGODNJE ODKRIVANJE OKUŽB Z VIRUSOM SARS-COV-2 VANJO DODATNO VKLJUČENI ŠE OSEBNI ASISTENTJE IN POKLICNI GASILCI