16.08.2012 Starost: 9 let
Kategorija: Novice

VELIKA POŽARNA OGROŽENOST, RAZGLAŠENA PO CELOTNI DRŽAVI

S 15.8.2012 je na območju celotne države razglašena prepoved sežiganja, kurjenja ali uporabe odprtega ognja, do preklica.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je z današnjim dnem razglasila zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja v več primorskih občinah in veliko naravno ogroženost naravnega okolja v vseh ostalih občinah. Tako je prepoved kurjenja, sežiganja ali uporabe odprtega ognja do preklica razširjena na območje celotne države.

Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano ter policija bodo v času razglašene požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor, po pisanju STA napovedujejo v upravi za zaščito in reševanje.

Občine skladno z uredbo o varstvu pred požarom v naravnem okolju v času velike ali zelo velike požarne ogroženosti naravnega okolja organizirajo opazovanje in obveščanje o nevarnosti požarov v naravnem okolju. Pri tem morajo sodelovati lastniki, zakupniki oziroma drugi uporabniki zemljišč, inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano, Zavod za gozdove Slovenije, lovske družine, kmetijci, gasilci, policija in drugi, so še navedli.

< PONOVNI POZIV ZDRUŽENJA OBČIN VLADI, K SPREJETJU SPREMEMB O ZELENEM JAVNEM NAROČANJU