01.10.2009 Starost: 12 let
Kategorija: Novice

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO O NESKLENJENEM DOGOVORU O VIŠINI POVPREČNIN ZA LETO 2010 IN 2011

Ljubljana, 01.10.2009 Združenje občin Slovenije, Vas vabi na novinarsko konferenco na temo nesklenjenega dogovora o višini povprečnine za leti 2010 in 2011.

Združenje občin Slovenije, Vas vabi na novinarsko konferenco na temo nesklenjenega dogovora o višini povprečnine za leti 2010 in 2011. Novinarska konferenca bo v četrtek, 01. oktobra 2009, ob 12. uri v sobi 304 Državnega sveta RS, Ĺ ubičeva 4, Ljubljana. Na podlagi drugega in tretjega odstavka 12. člena Zakona o financiranju občin, naj bi Vlada Republike Slovenije dosegla dogovor z reprezentativnimi združenji o višini povprečnine za naslednje proračunsko leto, še preden proračunske dokumente posreduje v obravnavo Državnemu zboru. Vlada je Združenje občin Slovenije povabila na usklajevalni sestanek, na katerem so občine seznanili z osnovnim predlogom povprečnin za obe proračunski obdobji. Dogovorjeno je bilo, da se še sestanemo in oblikujemo skupni dogovor o višini povprečnine za leti 2010 in 2011. Vendar pa je vlada brez navedenega dogovora sprejela paket proračunskih aktov in jih posredovala v Državni zbor.

Vabljeni!

< PREDLOG PRORAČUNOV ZA 2010 IN 2011 PRIPRAVLJEN