29.08.2017 Starost: 2 let

VABILO MEDIJEM NA 3. SEJO PREDSEDSTVA ZOS

Ljubljana, 29. 8. 2017 - Člani predsedstva Združenja občin Slovenije se bodo 31. avgusta 2017 sestali na 3. redni seji v letošnjem letu.

Ministrstvo za finance je v začetku avgusta predstavilo vladni predlog za financiranje občin v letih 2018 in 2019 – višino povprečnine, sredstev za sofinanciranje investicij, presežka nad primerno porabo. Predsedstvo ZOS so bo opredelilo do vladnega predloga in postavilo zahteve Združenja občin Slovenije za nadaljnja pogajanja.

Predsedstvo se bo seznanilo tudi z dosedanjim postopkom sprejemanja predloga novele Zakona o financiranju občin in dogovorila nadaljnje aktivnosti za umik predloga novele iz državnozborskega postopka, kar je sicer Združenje občin Slovenije zahtevalo v pisnem mnenju poslankam in poslancem.

Vabimo vas, da se po končani seji predsedstva udeležite izjave za medije, kjer bo predlagane stališča predstavil predsednik združenja Robert Smrdelj.

Seja predsedstva ZOS bo v četrtek, 31. avgusta 2017, s pričetkom ob 9. uri, izjava za medije pa bo potekala predvidoma ob 10.30 uri pred sejno sobo Združenja občin Slovenije , Dunajska cesta 156 (poslovna stavba WTC, 7. nadstropje), Ljubljana.

Vljudno vabljeni.

< OBČINE LANI PORABILE NAJMANJ V ZADNJEM DESETLETJU