16.04.2008 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

TRETJA SEJA PREDSEDSTVA ZDRUŽENJA OBČIN SLOVENIJE V PIVKI

Jutri bo v Pivki potekala tretja redna seja Predsedstva Združenja občin Slovenije, in sicer ob 10. uri v Krpanovem domu na Prečni ulici 1 v Pivki (multimedijska soba v 1. nadstropju).  Na seji bodo župani med drugim obravnavali predlog novele Zakona o financiranju občin ter informacijo v zvezi z izvajanjem zadnje novele Zakona o graditvi objektov.

Na seji bo predstavljena tudi pobuda za spodbuditev rabe električnih vozil in ideja o možnostih prispevka občin k izboljšanju stanja okolja. Najsodobnejša električna vozila so namreč po voznih lastnostih že primerljiva s klasičnimi vozili, po ekoloških kriterijih jih močno presegajo, v svetu pa danes težnje k iskanju dolgoročnih rešitev za ohranjanje okolja ter intenzivno spodbujanje razvoja alternativnih virov in učinkovite rabe energije niso več novost.

Novinarska konferenca bo ob 11. uri v multimedijski sobi v Krpanovem domu na Prečni ulici 1 v Pivki.

< ZDRUŽENJE USPEŠNO NA JAVNEM RAZPISU