01.06.2010 Starost: 13 let
Kategorija: Novice

SREČANJE S PREDSTAVNIKI NACIONALNEGA ZDRUŽENJA PREDSEDNIKOV MESTNIH /OBČINSKIH SVETOV V REPUBLIKI BOLGARIJI

Ljubljana, 1. 6. 2010 – Na dvodnevnem delovnem obisku v Sloveniji so predstavniki Nacionalnega združenja predsednikov mestnih /občinskih svetov v Republiki Bolgariji. Srečali so se s predstavniki predsedstva ZOS, na katerem so spregovorili o ureditvah lokalne samouprave v Sloveniji in Bolgariji, izmenjali izkušnje s področja delovanja združenj občin in podpisali memorandum o sodelovanju med organizacijama.


 

Predsednik Združenja občin Slovenije Robert Smrdelj je predstavnikom Nacionalnega združenja predsednikov mestnih /občinskih svetov v Republiki Bolgariji predstavil ureditev lokalne samouprave v Sloveniji. Izmenjali so si tudi izkušnje o delovanju združenj občin v obeh državah in se dogovorili o nadaljnjem sodelovanju.

 

Predstavniki združenj so podpisali memorandum o medsebojnem sodelovanju na področjih skupnih sodelovanj, srečanj in izobraževanj. Podpisniki memoranduma bodo sodelovanje osredotočili tudi na področje sodelovanj predstavnikov združenj na prireditvah nacionalnega in lokalnega pomena, ki jih bosta prirejali obe združenji; na izmenjavo reprezentančnih skupin z namenom raziskovanja in seznanitve z izkušnjami v lokalni samoupravi v Bolgariji in Sloveniji.

 

Memorandum pa bo služil kot temelj vzpostavitve prijateljskih vezi in sodelovanja z namenom pobratenja občin iz Slovenije in Bolgarije.

 

* * *


< JUTRI SREČANJE S PREDSTAVNIKI NACIONALNEGA ZDRUŽENJA PREDSEDNIKOV MESTNIH /OBČINSKIH SVETOV V REPUBLIKI BOLGARIJI