02.08.2018 Starost: 131 dni

SREČANJE PREDSTAVNIKOV ZDRUŽENJA OBČIN SLOVENIJE Z ŽUPANI »SOLNOGRAŠKIH OBČIN«

Ljubljana, 1.8.2018 – Delegacija 25 županov, deželnih svetnikov in predstavnikov razvojnih agencij se je v okviru strokovne ekskurzije Združenja županov regije Pinzgau, po Sloveniji, sestala tudi s predstavniki Združenja občin Slovenije. Na srečanju je bila prisotna tudi veleposlanica Republike Avstrije v Republiki Sloveniji, mag. Sigrid Berka.

Avstrijska delegacija Združenja županov regije Pinzgau je med dvodnevnim obiskom poleg Mestne občin Ljubljane, obiskala tudi občine Bled, Škofja Loka, Postojna in Kobarid, kjer so jim predstavili in pokazali primere dobrih praks na področju gospodarstva in turizma, lokalne produkte in njihovo trženje doma in v tujini, poudarek pa je bil tudi na mreženju, izmenjavi mnenj in izkušenj ter iskanju novih poslovnih priložnosti.

Skupina je izrazila tudi posebno željo za srečanje s predstavniki Združenja občin Slovenije. Na združenju smo se vabilu z veseljem odzvali in se z avstrijskim veleposlaništvom dogovorili za termin. Na srečanju avstrijskimi kolegi, ki je potekal v prijetnem vzdušju, smo predstavili delovanje, naloge in cilje združenja, v nadaljevanju pa so predstavniki med pogovorom več rekli tudi o možnostih sodelovanja in povezovanja.

Predvsem pa so jih zanimale določene ureditve našega volilnega sistema, vsi se bodo (naši župani in avstrijski župani) namreč  v kratkem srečali s ponovnimi volitvami.  V pogovorih in izmenjavi mnenj so ugotovili , da imajo vsi na področju lokalne samouprave podobne težave s financiranjem, s porastom stroškov za socialo, vrtcev, pri skrbi za starejše ipd.

Ob koncu srečanja, ki je po mnenju vseh bilo prekratko, predvsem pa zelo zanimivo in poučno, so nas prijazno povabili na obisk v njihovo regijo, kjer nam bodo z veseljem predstavili in pokazali tudi kakšno dobro prakso iz njihove regije. Po končanem srečanju pa smo izkoristili še nekaj minut za pogovor z veleposlanico.

< KOHEZIJSKI E-KOTIČEK MESECA JULIJA