06.10.2008 Starost: 15 let
Kategorija: Novice

SPREJETA ZELENA KNJIGA O TERITORIALNI KOHEZIJI

Ljubljana, 6. 10. 2008 - Evropska komisija je danes sprejela Zeleno knjigo o teritorialni koheziji, s katero je napovedala obsežno posvetovanje z regionalnimi in lokalnimi organi, združenji, nevladnimi organizacijami, civilno družbo in drugimi zainteresiranimi stranmi.


 

Namen posvetovanja je boljše razumevanje teritorialne kohezije in njenih vplivov za prihodnjo regionalno politiko Evropske unije. Predsednik Evropske komisije JosĂŠ Manuel Barroso in evropska komisarka za regionalni razvoj Danuta HĂźbner bosta skupaj s francoskim ministrom za kmetijstvo in ribištvo Michelom Barnierjem, ki predstavlja predsedstvo Sveta EU, ter predsednikom Odbora regij Lucom Van den Brandejem razpravo o vprašanjih iz zelene knjige sprožila na današnji otvoritveni slovesnosti evropskega tedna regij in mest 2008 v Bruslju.

 

Posvetovanje bo trajalo do 28. februarja 2009, Komisija pa bo rezultate predstavila konec pomladi 2009.

 

* * *


< JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE RAZVOJNIH NALOG SPODBUJANJA RAZVOJA NA REGIONALNI RAVNI IN PILOTNI PROJEKTI BILATERALNE MEDNARODNE RAZVOJNE POMOČI SLOVENIJE DRŽAVAM V RAZVOJU NA PODROČJU LOKALNE SAMOUPRAVE IN REGIONALNEGA RAZVOJA