13.10.2008 Starost: 15 let
Kategorija: Novice

SINDIKAT NEVLADNIH ORGANIZACIJ IZVOLIL ORGANE IN SPREJEL PROGRAM

Ljubljana, 13. 10. 2008 - Sindikat nevladnih organizacij je v nedeljo na svoji prvi redni skupščini izvolil člane izvršilnega in nadzornega odbora ter program sindikata za obdobje 2009 – 2013. Program postavlja glavne cilje in aktivnosti v naslednjem mandatnem obdobju. Sprejeli so tudi deklaracijo o izboljšanju položaja zaposlenih v NVO.


čŒlani sindikata so na prvi redni skupščini za predsednico izvolili Tino Divjak, za sekretarko pa Anito Caruso.

 

Sindikat si bo prizadeval za izenačitev pogojev in pravic z javnim sektorjem, povečanje števila zaposlenih v nevladnih organizacijah, zagotovitev predplačil za projekte in rednih plačil za izvedene programe, sklenitev kolektivnih pogodb za NVO, izboljšanje položaja delavcev v posameznih organizacijah, njihovo ozaveščanje in usposabljanje. Prav tako pa si bodo prizadevali za vzpostavitev sodelovanja z drugimi organizacijami in sindikati ter promocijo sindikata.

 

Deklaracijo o izboljšanju položaja zaposlenih v nevladnih organizacijah, ki jo je sprejela skupščina NVO, bodo v sredo predstavili na novinarski konferenci. Sindikat NVO je bil sicer ustanovljen marca letos.

 

* * *


< 182. REDNA SEJA VLADE RS