05.02.2009 Starost: 14 let
Kategorija: Novice

SESTANEK SLOVENSKE DELEGACIJE ODBORA REGIJ

Ljubljana, 5. 2. 2009 - V sejni sobi Službe Vlade RS za razvoj in evropske zadeve je potekal sestanek slovenske delegacije Odbora regij na katerem so bila delegatom podana še stališča vlade, na točke, ki jih bodo obravnavali na 78. plenarnem zasedanju Odbora regij.


Na sestanku so bili prisotni: Irena Majcen ( članica in vodja delegacije), Franci Vovk (član), Siniša Germovšek (nadomestni član), Uroš Vajgl s Službe Vlade RS za razvoj in evropske zadeve, predstavnika Skupnosti občin in Združenja občin, ter prek avdiokonference se nam je pridružil mag. Ivo Branimir Piry, ki je stalno v Bruslju in v podporo slovenski delegaciji.

 

Služba Vlade RS za razvoj in evropske zadeve je kot za Slovenijo pomembnejše točke dnevnega reda 78. plenarnega zasedanja omenila: točko 13., ki se nanaša na čŒezmejno zdravstveno varstvo, točko 15. ki se nanaša na Kakovost kmetijskih proizvodov in Zeleno knjigo o teritorialni koheziji. Pri slednji je pomembno, da Slovenija izkoristi in se potrudi, da se izberejo kriteriji za teritorialno kohezijo, ki ji bodo v prid. Omenjene so bile tudi prioritete čŒeškega predsedstva, ki  so: gospodarstvo, energija in zunanji odnosi.

 

 


< JAVNO NASTOPANJE PRI VSAKODNEVNEM POSLOVANJU S STRANKAMI