12.12.2017 Starost: 5 let

SESTANEK - ON-LINE DOSTOP DO POTRDIL O NAMENSKI RABI ZEMLJIŠČA

Ljubljana, 11. 12. 2017 - Danes je na MInistrstvu za javno upravo potekal sestanek na temo on-line dostopa do potrdil o namenski rabi zemljišč. Pobudo za sestanek je dala Notarska zbornica Slovenije z namenom, da bi skupaj našli način kako po elektronski poti zagotovit varen način vročanja potrdil o namenski rabi zemljišč, ki jih izdajajo občine.

Notarska zbornica ima pripravljen pilotni projekt elektronskega vročanja, ampak ta ne izpolnjuje vseh varnostnih zahtev oz. pogojev vročitve po ZUP, zato apelirajo na MJU, da nekaj naredi v tej smeri. Predstavniki Notarske zbornice Slovenije so pohvalili sodelovanje z občinami, ki se držijo zakonsko določenih rokov, v katerih morajo izdat ta potrdila.

Elektronski način vročanja bi občinam zmanjšal stroške – sedaj stane priporočena pošiljka cca. 1,50€ potem pa bi 0,24€, privarčevalo bi se tudi na materialnih stroških in na času.

Združenje občin Slovenije pozdravlja projekte, ki na koncu pomenijo prihranek na času in denarju, pa tudi razbremenitvi zaposlenih. Predlagali smo, da notarska zbornica pripravi predstavitev pilotnega projekta - kako naj bi elektronsko vročanje potekalo, mi pa lahko prevzamemo logistični del predstavitve. S tem so se strinjali vsi prisotni. S strani MJU je bilo še povedano, da bodo govorili z ministrom in bi pripravili predlog rešitve.

< NAPOVEDNIK DOGODKOV V TEDNU OD 11. DO 15. DECEMBRA 2017